Antena Căutare

Un bebeluș s-a născut prematur, având doar 450 de grame și un esofag ce nu lega gura de stomac. Ce au descoperit medicii apoi

Un bebeluș s-a născut prematur având incredibila greutate de doar 450 de grame. Copilul a venit pe lume cu o malformație periculoasă, în care esofagul nu conecta gura de stomac.

imagine cu un copil prematur in incubator Galerie
Ce au descoperit medicii care l-au îngrijit pe bebelușul prematur | sursa foto: Shutterstock

Aceasta este incredibila poveste a unui copil pe nume Harper Jacobo, care s-a născut prematur, având o greutate de doar 450 de grame. Deși o sarcină normală durează 40 de săptămâni, el a venit pe lume la doar 23 de săptămâni, într-un spital din Alliance, Nebraska (Statele Unite ale Americii). Părinții s-au întristat și mai mult atunci când au aflat că bebelușul prematur prezintă o malformație periculoasă, în care esofagul nu conecta gura de stomac.

Un bebeluș prematur s-a născut la 23 de săptămâni de sarcină, având o greutate de doar 450 de grame

Harper Jacobo s-a născut în februarie 2022, provenind dintr-o sarcină gemelară. A cântărit doar 450 de grame la naștere, exact ca sora sa. După naștere, gemenii au fost duși la Spitalul de Copii Rocky Mountain din Denver, Colorado (Statele Unite ale Americii), pentru a fi puși la incubatoare, la Terapie Intensivă Neonatală. Acolo, medicii au descoperit faptul că beiețelul prezintă o malformație cumplită: esofagul nu lega gura de stomac.

Citește și: O fetiță de 12 ani avea dureri de cap și îi curgea nasul. Părinții au crezut că e răcită, dar medicii i-au dat un diagnostic crunt

Nu a durat mult și doctorii au decis să îl supună pe prematur la o operație prin care să repare afecțiunea cu care s-a născut, la doar 23 de săptămâni de sarcină. Emoțiile au fost mari atât pentru părinți, cât și pentru doctori, căci intervenția a fost una plină de riscuri. Totuși, totul s-a terminat cu bine, iar copilul a supraviețuit. Azi, el este „cel mai mic bebeluș prematur născut vreodată cu această malformație care a reușit să trăiască”, potrivit medicului Steven Tothenberg de la Spitalul de Copii Rocky Mountain din Denver, arată cei de la dailymail.co.uk.

Potrivit specialiștilor, unul din 4.100 de bebeluși se nasc în Statele Unite ale Americii cu această problemă, dar cei mai mulți supraviețuiesc și duc vieți normale. Totuși, în cazul prematurilor, operația ridică riscuri mai mari. Nu se știe cu exactitate ce anume cauzează această malformație.

Citește și: O femeie se simțea obosită și avea vânătăi pe corp, dar medicii i-au dat vestea ce i-a schimbat viața. Ce avea, de fapt

Harper Jacobo a petrecut primul său an de viață în spital, până ce medicii au decis că poate fi externat. Sora lui, Gabrielle, care s-a născut fără astfel de probleme, a fost externată mai devreme, atunci când a reușit să ajungă la o greutate mai apropiată de cea a unui copil născut la termen.

Povestea celor doi copii prematuri a ajuns pe internet și a devenit virală, stârnind numeroase reacții în rândul internauților de pretutindeni.

Credea că e balonată și medicii au descoperit că problema e mult mai gravă. De ce arăta așa abdomenul ei... Jazmyne Day a slăbit 60 kg și a investit peste 40.000 de dolari în operații estetice. Cum arăta înainte de transformare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x