Live acumObservator 19
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

A ajuns în gura unei balene, dar a scăpat teafăr și nevătămat. Povestea incredibilă a unui fotograf

Un fotograf a trăit momente de panică, după ce s-a trezit în gura unei balene. Bărbatul a scăpat ca prin minune și a povestit cum a fost posibil așa ceva.

Bărbat ajuns în gura unei balene

livescience.com

Bărbatul, Rainer Schimpf, de 51 de ani, fotograf de meserie, se ocupa cu fotografierea peisajelor și a naturii, de peste 15 ani. El se afla împreună colegi de-ai săi, tot fotografi, în largul unui port din Africa de Sud. Acolo, anual, în perioada lunii martie, are loc cea mai mare migrație a sardinelor din emisfera sudică.

Voia să surprindă momentul, știind că din peisaj vor face parte și balene, delfini și alte viețuitoare marine.

Cuprins de preocuparea profesiei sale, bărbatul s-a trezit dintr-o datăt 'aspirat' în gura unei balene de 15 tone, care se hrănea. Cel mai probabil aceasta nu-l văzuse.

A devenit tată la 96 de ani și a murit la 104, dar nu de bătrânețe, ci într-un incendiu. Povestea incredibilă a celui mai bătrân tată din lume!

„În momentul următor s-a făcut întuneric și am simțit presiune pe șold”, își amintește el. Știa că trebuia să rămână calm și chiar asta a făcut. A respirat profund, știind că balena avea să-l elibereze la un moment dat. Și asta s-a întâmplat în scurt timp, scrie livescience.com

Ca printr-o minune, fotograful a scăpat cu viață, ieșind la suprafața apei. Meseria se pare că își pusese bine amprenta pe el, deoarece, prima lui preocupare ar fi fost, să-ți întrebe colegii dacă au reuțit să surprindă momentul. Întreaga scenă, fusese filmată și fotografioată, de cei prezenți.

„Balenele nu mănâncă oameni. Nu a fost un atac, nu a fost vina balenei. Sunt foarte sensibile. Sunt giganți delicați, a fost doar un accident”, declară fotograful.

Biologii susțin spusele bărbatului, ei au confirmat că balenele nu atacă oameni.

"Gâturile lor sunt prea mici pentru a înghiți un om, a spus Gorter pentru Live Science, deși unele balene înghit accidental păsări mici."

Probabil balena, care se apropia cu gura deschisă, nu l-a văzut, pentru că avea un câmp vizual micșorat, și l-a înghițit cu fluxul de apă, care a fost eliberat din gura balenei, când aceasta a deschis din nou gura, fiind eliberat și bărbatul.

Balenele din specia Balaenoptera edeni, ar avea un esofag foarte strâmt, nu mai mare decât o minge de baschet, și nici dinți, astfel că ar fi fost imposibil ca bărbatul să fie mâncat de mamifer.

Recomandari