Antena Căutare

Un fotograf din Belgia a făcut poza vieții lui. Deși inițial părea o pasăre normală, descoperirea făcută a schimbat lumea științei

Fotograful belgian Yves Adams a făcut o fotografie care a schimbat percepția oamenilor de știință asupra vieții pinguinilor. Acum poza lui e celebră.

pinguini pe o plaja
Un fotograf din Belgia a făcut poza vieții lui. | profimedia

Fotograful avea să devină celebru după o expediție de-a sa în sudul Georgiei, unde a fotografiat o pasăre bizară. În decembrie 2019, fotograful specilizat pe poze cu animale și peisaje a fotografiat o colonie de 120.000 de pinguini.

În mulțimea de mamifere, el a observat un detaliu ciudat. Una dintre ele era diferită. Fără să își dea seama Yves Adams fotografiase un pinguin galben.

El a declarat într-un interviu pentru Kennedy News:

“Nu văzusem și nu auzisem niciodată de un pinguin galben înainte. Acolo erau peste 120.000 de păsări pe plajă, dar doar aceasta era complet galbenă”, a mărturisit plin de uimire Adams.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fotograful împreună cu grupul care îl însoțea au avut ocazia unică de a studia creatura ciudată și totodată superbă.

Citește și: Lulu este cel mai bogat câine din lume. Care este povestea animalului cu o avere de 5 milioane de dolari în cont

Culoarea neașteptată a acestui pinguin se datorează unei boli rare numită leucism. Boala duce la un deficit în cantitatea de pigmenți din pene și, prin urmare, culoarea acestuia este galbenă. În același interviu, faimosul fotograf a declarat:

“Celulele sale nu secretă suficientă melanină. Prin urmare penele sale negre capătă o culoare galbenă, asemănătoare unei creme”, a explicat artistul.

Ce spun oamenii de știință

Într-un studiu publicat de oamenii de știință pentru Journal of the Royal Society Interface, experții explică faptul că pigmentul galben este unul unic și diferit de cele găsite la celelalte păsări.

Un studiu detaliat cu privire la pigmentul din penajul pinguinilor macaroni (Eudyptes chrysolophus) și al pinguinilor regali (Aptenodytes patagonicus) a demonstrat că acea nuanță de galben este diferită din punct de vedere chimic de oricare alte molecule cunoscute pentru culoarea respectivă.

Pentru acest studiu, oamenii de știință s-au folosit de spectroscopia Ramen pentru a identifica parte din structura moleculară a acestui nou pigment, sperând să reușească să vină cu mai multe detalii pe viitor.

Citește și: Cinci motive pentru care nu ar trebui să lași vreodată pisica să doarmă în pat cu tine

Daniel Thomas, om de știință și contribuitor la noul studiu, a spus că pinguinii se folosesc de pigmentul galben pentru a-și atrage partenerii, dar această moleculă era pâmă acum sintetizată intern. Este prima dată când această culoare este predominantă în penajul pinguinilor.

Cu toate acestea, nu se poate știi cu exactitate dacă culoarea galbenă a acestui pinguin îl face să fie super atrăgător pentru restul pinguinilor sau, dimpotrivă, extrem de respingător pentru că nu s-a mai văzut un asemena specimen rar.

A nins în Ierusalim pentru prima dată în ultimii şase ani. Ce au făcut locuitorii orașului sfânt când au văzut zăpada. V... Esther Calixte-Bea are o trăsătură fizică neobișnuită pentru o femeie. Cum arată de la gât în jos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x