Antena Căutare

Un medic a ajuns piele și os după o decizie drastică. Schimbarea pe care a făcut-o pentru a trage un semnal

Imagini şocante ale doctorului Farhad Meysami au început să circule pe internet. Ce decizie a luat de a ajuns în acest fel.

Un medic a ajuns piele și os după o decizie drastică. Schimbarea pe care a făcut-o pentru a trage un semnal Galerie
Un medic a ajuns piele și os după o decizie drastică. Schimbarea pe care a făcut-o pentru a trage un semnal | Captură Foto Twitter

Imaginile au provocat indignare în mediul online, susţinătorii săi avertizând vineri că riscă să moară, relatează Reuters. Bărbatul în vârstă de 53 de ani, care se află în închisoare din 2018 pentru că a sprijinit activistele care protestau faţă de politica iraniană de purtare obligatorie a hijabului (vălul islamic), a început greva foamei în 7 octombrie 2022 în semn de solidaritate cu iranienii care au ieşit recent la proteste şi au fost ucişi de guvern.

Poliţia iraniană reîncepe să supravegheze portul hijab de către femei în maşini, au relatat luni media locale, la peste 100 de zile de la moartea în detenţie a tinerei iraniene Mahsa Amini, care a provocat proteste violente în întreaga ţară.

Regimul iranian stârpește orice libertate de exprimare a femeilor. Oamenii sunt uciși dacă protesează! Medicul Farhad Meysami a ajuns piele și os după ce a făcut greva foamei pentru a trage un semnal de alarmă

Iranul este zguduit de tulburări după moartea, pe 16 septembrie, a Mahsei Amini, de 22 de ani, care a fost arestată pentru o presupusă încălcare a codului vestimentar strict al femeilor. Femeile nu au voie nici măcar în mașină să stea fără hijab. "Poliţia a început noua etapă a programului Nazer-1 ("supraveghere" în persană, n.r.) în întreaga ţară", a declarat pentru agenţia de presă Fars un "înalt responsabil" al poliţiei. "Trebuie să menţionăm că Nazer-1 se referă la absenţa hijabului în maşini", a explicat el, poliţia trimiţând ulterior un mesaj text unui contravenient.

Citește și: Sfaturi pentru îngrijirea pielii. De ce este recomandat să schimbi fața de pernă săptămânal

Potrivit agenţiei, acest mesaj va fi următorul: "Absenţa vălului a fost observată în maşina dvs. Este necesar să respectaţi normele societăţii şi să vegheaţi ca această acţiune să nu se repete", potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare publicată joi de serviciul în persană al BBC, Meysami a formulat trei cereri: încetarea execuţiilor, eliberarea deţinuţilor politici şi încetarea "hărţuirii" prin portul obligatoriu al hijabului. "Îmi voi continua misiunea mea imposibilă, în speranţa că aceasta va deveni posibilă mai târziu, cu un efort colectiv", a transmis Meysami.

"Viaţa clientului meu Farhad Meysami este în pericol", a scris pe Twitter avocatul Mohammad Moghimi. "El a intrat în greva foamei pentru a protesta faţă de recentele omoruri comise de guvern pe străzi", a menţionat avocatul. El a precizat că Meysami a slăbit 52 kg, notează News.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Ce i s-a întâmplat unei femei după ce a blocat traficul pentru a face amor cu partenerul. A certat polițiștii pentru întrerupere

"Imagini şocante ale doctorului Farhad Meysami, un curajos susţinător al drepturilor femeilor, care a intrat în greva foamei în închisoare", a scris pe Twitter Robert Malley, trimisul special al Washingtonului pentru Iran. "Regimul iranian i-a refuzat pe nedrept drepturile şi libertatea, atât lui, cât şi altor mii de deţinuţi politici. Acum îi ameninţă în mod nedrept viaţa", a mai spus diplomatul american.

Sistemul judiciar iranian a negat afirmaţia că disidentul s-ar afla în greva foamei şi a declarat că fotografiile sunt de acum patru ani, când Meysami, medic de profesie, intrase, de asemenea, în greva foamei. Ca dovadă, agenţia semi-oficială de ştiri YJC a postat ceea ce a spus că este cea mai recentă fotografie a lui Meysami, în care acesta nu pare emaciat şi stă pe podeaua celulei sale de închisoare având o pungă lângă el cu ceea ce par a fi chipsuri. Reuters precizează că nu a putut confirma când au fost făcute fotografiile.

Citește și: Un bărbat a vrut să-și facă masa, dar când a început, carnea se mișca deși era tăiată. A pus mâna pe telefon și a filmat | VIDEO

Un bărbat a vrut să-și facă masa, dar când a început, carnea se mișca deși era tăiată. A pus mâna pe telefon și a filmat... I-a explodat implantul femeii căreia i s-a interzis zborul cu avionul. Mary Magdalene a rămas doar cu un sân | FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x