Antena Căutare

Un pescar canadian a prins captura vietii. Vezi despre ce e vorba!

Homarul regal, care are o culoare albastra, este atat de rar incat sansa de a fi prins este una la doua milioane. Cu toate acestea, un capitan de vas de pescuit de pe coastele canadiene a gasit intr-una din custile lansate in apa in luna mai un frumos exemplar de homar albastru.

Pescar de meserie de peste 30 de ani, Bobby Stoddard spune ca este prima data cand vede un astfel de homar, dar isi aminteste ca si tatal lui a mai prins un astfel de exemplar in urma cu 45 de ani. Barbatul spune ca a vazut multi homari in viata lui, intr-o zi buna, prinzand in jur de 3000 de crustacee, dar este prima daca cand vede un homar regal.

In prezent, crustaceul este tinut in viata intr-un rezervor cu apa rece, si este hranit cu moluste si alte vietati marine, pana cand Stoddard va hotari daca il va dona unui muzeu pentru a fi expus. "Nu stiu ce este mai bine sa fac. Apartine oceanului, deci ar trebui sa il duc inapoi, dar mi-as dori totusi sa poate fi vazut de mai multa lume", spune pescarul.

Lobster Institute din cadrul Universitatii din Maine afirma ca homarul albastru este intalnit o data la 2 milioane de exemplare. Carapacea acestor exemplare extrem de rare are culoarea atat de neobisnuita din cauza unei mutatii genetice, prin care organismul produce o proteina in exces.

Foto: huffingtonpost.com

VIDEO!O familie din Africa de Sud traieste cu tigrul in casa!... Cum a aparut tricolorul? Scurta istorie a drapelului romanesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x