Antena Căutare

Adevărata mântuire a neamului! Un preot din Vatra Dornei este „părinte” pentru copiii nevoiași ai comunității în care slujește

Slujbe fastuoase, zeci de mii de oameni îmbrâncindu-se pentru ocazia de a atinge măcar gardul Catedralei Mântuirii Neamului, controverse legate de mașinile în care sunt plimbate înaltele fețe bisericești. La asta se rezumă, în câteva cuvinte scurte, atmosfera ultimelor zile.

Slujbe fastuoase, zeci de mii de oameni îmbrâncindu-se pentru ocazia de a atinge măcar gardul Catedralei Mântuirii Neamului, controverse legate de mașinile în care sunt plimbate înaltele fețe bisericești. La asta se rezumă, în câteva cuvinte scurte, atmosfera ultimelor zile. În același timp, departe de agitația Capitalei, un preot din Vatra Dornei este un exemplu pentru comunitatea în care slujește.

Într-o biserică micuță, simplă, așezată în apropierea orașului Vatra Dornei, preotul Virgil Rus își slujește cu dăruire totală comunitatea. Seară de seară, bisericuța îi primește pe copiii familiilor nevoiașe din zonă. Preotul îi răsfață ca pe proprii copii, iar cei mici sunt încântați de darurile pe care părinții nu își permit să le ofere: dulciuri, mâncare, dar mai ales, educație.

Adevărata mântuire a neamului! Un preot din Vatra Dornei este „părinte” pentru copiii nevoiași ai comunității în care slujește

Părintele nu ia bani pentru botezuri, cununii și înmormântări

Banii pe care enoriașii îi lasă în cutia milei sunt folosiți pentru organizarea excursiilor cu cei mici. Vara asta mulți au văzut pentru prima dată marea.

În fiecare seară, în biserică se organizează activități frumoase, care să le ajute dezvoltarea celor mici. Se proiectează filme, se învață limbi străine. În mod surprinzător, părintele oferă o educație fără îndoctrinare: „Ne adunăm în biserică pentru că altundeva nu avem unde și ne uitam la filme și la desene animate. Așa au aflat copiii mei că există pe lume Stan și Bran, Charlie Chaplin.”

Adevărata mântuire a neamului! Un preot din Vatra Dornei este „părinte” pentru copiii nevoiași ai comunității în care slujește

A unit comunitatea, demolând barierele etnice

Așa cum seîntâmplăîn cele mai multe comunități, înainte ca preotul să se implice, copiii românilor erau învățați săsajoace separat de micuții de etnie rromă.

„În biserică i-am învățat că nu contează de-ai cui sunt, ci ceea ce reprezintă ei. Acum se joaca împreună, stau unii lângă ceilalți și împart tot ce au!”

Uneori le aduce copiilor drept invitați profesori, doctori, studenți etc. pentru a le vorbi despre importanța școlii.

Postarea unui preot a devenit virală: „Pentru cei care comentează despre Merțanele popilor...”... Imagini video spectaculoase! Un tâmplar danez a construit ,, Arca lui Noe" a zilelor noastre, respectând întocmai t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x