Antena Căutare

Un sarcofag egiptean va fi deschis în direct la televiziune

Sarcofagul unui nobil egiptean va fi deschis în direct, la televiziune, în timpul unei emisiuni speciale a canalului american Discovery, un eveniment la care va participa un oficial egiptean, scrie AFP.

mormant egiptean

Sarcofagul unui nobil egiptean va fi deschis în direct, la televiziune, în timpul unei emisiuni speciale a canalului american Discovery, un eveniment la care va participa un oficial egiptean, scrie AFP.

La solicitarea AFP, un purtător de cuvânt al postului a indicat joi că situl arheologic, descoperit în februarie 2018, unde se afla sarcofagul, era situat în exteriorul oraşului Minya, la sud de Cairo.

Emisiunea "Expedition Unknown: Egypt Live" (Expediţie necunoscută: Egipt în direct) va fi difuzată duminică seară (ora 00.00 GMT luni), apoi pe site.

Consiliul suprem egiptean al antichităţilor a refuzat orice comentariu, chiar dacă prezenţa secretarului general al Consiliului, Mostafa Waziri, a fost anunţată de Discovery.

Purtătorul de cuvânt al postului de televiziune a confirmat că proiectul a fost realizat în colaborare cu ministerul egiptean de Antichităţi.

Postul explică faptul că în sit arheologii au descoperit recent galerii care duc la mai multe camere funerare care adăpostesc 40 de mumii de nobili egipteni.

Una dintre acestea va fi dezvăluită în timpul emisiunii. Discovery a refuzat să transmită identitatea defunctului dar a afirmat că va fi dezvăluită în timpul emisiunii.

Într-un comunicat, difuzat la sfârşitul lunii martie, canalul a anunţat că celebrul arheolog egiptean Zahi Hawass, fost ministru al Antichităţilor, va participa de asemenea la eveniment.

Întrebat de AFP despre o eventuală tranzacţie financiară între postul de televiziune şi Statul egiptean pentru a obţine autorizaţia de a filma şi de a deschide mormântul, purtătorul de cuvânt al Discovery a refuzat orice comentariu.

"Este un spectacol în final. Asta ar putea să-i facă pe oameni să iubească antichităţile şi este o bună ocazie de a promova turismul, dacă este bine făcută", a declarat sub anonimat o expertă în arheologie egipteană.

Instabilitatea politică şi atentatele au dat o lovitură dură turismului din ţară după revoluţia din 2011. Sectorul a cunoscut o relativă ameliorare în 2018.

Sursa: News.ro

Testul copacilor. Alege unul dintre cei nouă copaci și află ce personalitate ascunsă ai!... Sex-bomb! Blugi decupați în zona posteriorului, vânduți în magazinele din malluri. I-ai purta?...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x