Antena Căutare

Misterul din Biblie a fost descoperit! Ce au găsit arheologii în pământ, chiar sub ruinele unei biserici

Descoperirea secolului pentru lumea creștină de pretutindeni! Arheologii săpau în pământ atunci când au scos o adevărată minune la suprafață! Unul dintre cele mai mari mistere din Biblie tocmai a ieșit la iveală și credincioșii au găsit răspunsul mult așteptat!

Descoperirea secolului pentru lumea creștină de pretutindeni! Arheologii săpau în pământ atunci când au scos o adevărată minune la suprafață! Unul dintre cele mai mari mistere din Biblie tocmai a ieșit la iveală și credincioșii au găsit răspunsul mult așteptat!

Arheologii israelieni făceau săpături în zona Mării Galileii, din nordul Israelului, atunci când au dat peste ruinele "Bisericii apostolilor", a declarat luni pentru DPA directorul de săpături Mordehai Aviam, de la Colegiul Academic Kinneret.

Potrivit lui Aviam, excavatoarele au dezgropat până acum aproximativ o treime din biserică, urmând ca săpăturile să continue anul viitor. Până în prezent au fost scoase la lumină doar încăperile sudice ale bisericii, ale căror pardoseli sunt decorate cu mozaicuri, unele în stare bună de conservare, potrivit unui comunicat al colegiului.

Misterul din Biblie a fost descoperit! Ce au găsit arheologii în pământ, chiar sub ruinele unei biserici

"Cred că nu există nici o îndoială că aceasta este biserica [descrisă] de călătorul creştin [Sfântul] Willibald, deoarece nu există o altă biserică între Capernaum şi Kursi", a precizat Aviam.

Willibald era un episcop bavarez care, în anul 725 d.Hr., a făcut un pelerinaj în Ţara Sfântă. El şi-a descris călătoria în jurul Mării Galileii, în cadrul căreia a ajuns la Tiberias, Madala, Capernaum şi Kursi, se indică în comunicat.

Misterul din Biblie a fost descoperit! Ce au găsit arheologii în pământ, chiar sub ruinele unei biserici

Pe drum, el a trecut printr-un loc numit Bethsaida, unde a văzut o biserică construită peste casa lui Petru şi a lui Andrei.

CE SE AFLĂ SUB BISERICA DESCOPERITĂ

Arheologii cred că dacă vor continua săpăturile vor descoperi, sub biserică, ruinele casei în care au trăit cei doi apostoli. Potrivit tradiţiei creştine, apostolii Petru şi Andrei s-au născut la Bethsaida şi ulterior au trăit în fosta aşezare de pescuit Capernaum.

Mulţi cercetători cred că Biserica Sf. Petru din Capernaum a fost construită peste casa lui Petru.

"Există posibilitatea ca două biserici să fi fost construite peste casele lui Petru şi Andrei", a precizat Aviam.

Sursa: Agerpres

Pentru prima dată în istorie numărul animalelor amenințate cu dispariția este de peste 100.000 de specii... Secretul părului lui Nicolae Ceaușescu! Ce dorință bizară avea fostul dictator în fiecare zi: „Veneau doi-trei oameni, c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x