Antena Căutare

Vezi cum arata geamanul gigant al planetei Saturn!

Un corp ceresc misterios, descoperit in afara sistemului nostru solar in urma cu cinci ani, s-a dovedit a fi o planeta care are inele, la fel ca si planeta Saturn.

Oamenii de stiinta de la un observatorul astronomic din Chile au facut descoperirea studiind lumina emisa de o stea, ce sugera faptul ca s-ar putea afla in apropierea unui alt corp ceresc.

Potrivit Daily Mail, geamanul planetei Saturn a fost descris de astronomi ca fiind unic si foarte ciudat. Este pentru prima data cand se observa un sistem de inele delicate de praf in jurul unui obiect din afara sistemului nostru solar. A fost descoperit un cerc mai dens si alte trei formatiuni de acest gen.

Astronomii cred ca, de fapt, corpul ceresc este inconjurat de sute de inele. Inca nu s-a stabilit daca este vorba despre o planeta, sau o stea cu greutate mica.

Foto: Michael Osadciw

O naveta spatiala ruseasca se va prabusi pe Pamant... Este vineri 13! Afla ce evenimente nefericite au avut loc in aceasta zi, in istorie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x