Antena Căutare

Vezi cum arata prima gheisa care nu este japoneza!

Fiona Graham este prima gheisa de alta origine decat cea japoneza care a fost recunoscuta oficial, relateaza Daily Mail.

Sayuki este numele pe care si l-a luat in momentul in care a decis sa devina gheisa. Femeia, originara din Australia, s-a indragostit de cultura japoneza la varsta de 15 ani, cand a facut o calatorie in Tara Soarelui Rasare. Fascinata de traditiile acestei tari, Fiona Graham a mers apoi la un liceu japonez si si-a continuat studiile la Universitatea Keio.

In 2006, australianca a fost acceptata intr-un program de ucenicie pentru gheise, iar un an mai tarziu si-a facut debutul oficial. In timpul anului de pregatire a invatat cum se desfasoara ceremonia ceaiului, cum sa danseze si cum sa cante, instrumentul in care s-a specializat fiind flautul din bambus.

Dupa debut, a primit permisiunea de a profesa ca si gheisa, dar lucreaza independent pentru ca nu mai este membra niciunei asociatii de specialitate.

Fiona Graham spune ca din cauza faptului ca este caucaziana a trebuit sa munceasca mai mult decat japonezele pentru a fi accepta in aceasta lume plina de restrictii ce are o traditie de peste 400 de ani.

Foto: Daily Mail

Celebrul mausoleu Taj Mahal, victima incalzirii globale... El este barbatul care a falimentat cazinourile din Atlantic City...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x