Antena Căutare

Viata secreta a unui dezertor din armata americana. 28 de ani a fost fugar

David Hemler a dezertat din Fortele Aeriene Americane si s-a aflat pe lista celor mai cautati infractori timp de 28 de ani. A fugit in Suedia, si-a asumat o identitate falsa si si-a intemeiat o familie. In cele din urma, adevarul a iesit la lumina.

In 1984, in timpul Razboiului Rece, David Hemler avea numai 21 de ani. Era lingvist si lucra pentru Fortele Aeriene Americane in Augsburg, Germania. Nu era fericit, asa ca s-a hotarat sa se duca la superiorii lui si sa le spuna ca vroia sa fie eliberat din indatoririle sale militare pentru ca a devenit...pacifist. Raspunsul superiorilor sai a fost sa-l trimita la psihiatru.

„Nu consideram ca a fi pacifist inseamna ca esti bolnav psihic. Dar ma simteam din ce in ce mai rau. Aveam insomnii, nu puteam sa mananc, am si lesinat de cateva ori”.

Fortele Aeriene nu l-au lasat sa plece. I s-a luat jobul top secret pe care il avea si a fost trimis sa lucreze ca...ingrijitor. Dupa un an de frecat podele, Hemler a realizat ca fotele militare nu vor renunta prea usor la el. Asa ca a inceput sa se gandeasca la dezertare.

A decis sa fuga in Suedia. Cand a ajuns acolo, si-a luat numele de Hans Schwarz. Politistii suedezi au fost suspiciosi, in special din cauza accentului sau de american. Vroiau sa-l deporteze, dar nimeni nu stia de unde provine. Asa ca, in cele din urma, Hemler a primit permisul de rezidenta.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Foto: bbc.co.uk

SUA: Cele mai grandioase sculpturi in nisip si un premiu de... 20.000 de dolari!... Povestea unei genti "regale": Ce ascunde in poseta ei Regina Angliei ?!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x