Antena Căutare

VIDEO! Cea mai lunga linie de troleibuz din lume

Pe langa frumusetea peisajelor sale, peninsula Crimeea, de pe teritoriul Ucrainei, se mandreste si cu cea mai lunga linie de troleibuz din lume. Din pacate, calatoria nu este atat de placuta cum ar putea fi, din cauza varstei inaintate a vehiculelor. Acum, insa, situatia este pe cale sa se schimbe in bine.

Traseul dintre Ialta si singurul aeroport major al Crimeei masoara aproape o suta de kilometri. Linia de troleibuz a fost construita in 1959, cand turistii, ca toti cetatenii sovietici ai vremii, nu aveau prea multi bani in buzunar. Calatoria este, si acum, incredibil de ieftina pentru un occidental: biletul nu costa mai mult de 20 de eurocenti.

Singura problema este ca aproape toate troleibuzele dateaza din anii 80 sau chiar 70. Nu numai ca sunt departe de confortul zilelor noastre, dar nici nu mai par sigure pentru calatori.

La sfarsitul anului trecut, insa, autoritatile s-au indurat sa puna in circulatie 19 troleibuze noi, inzestrate cu motoare mai puternice, suspensie buna si chiar cu televizoare. Soferii sunt incantati, iar localnicii au ajuns sa-si lase masinile personale in garaj, daca stiu ca au norocul sa prinda un troleibuz din cele moderne.

Noile troleibuze mai au o calitate: proiectate special pentru serpentinele si strazile inguste de pe traseul din Crimeea, ele au mai putin de doi metri lungime. Administratia promite sa aduca mai multe vehicule noi iar pe cele vechi sa le trimita, eventual, la muzeu.

Cel mai mare pod suspendat din lume, construit in Mexic... VIDEO! China: Au construit o cladire inalta de 30 de etaje in 15 zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x