Live acum
Prime Time 20:00Film: Parker

VIDEO! Incredibil! O femeie si-a inviat copilul cu... imbratisari

O femeie din Australia si-a readus copilul la viata, dupa ce fusese declarat mort, doar prin... imbratisare.

Kate Ogg, din Australia, a nascut gemeni, dupa 27 de saptamani de sarcina. Unul dintre ei nu respira, medicii l-au resuscitat, dar fara succes, copilul a fost declarat mort.

Indurerata, mama l-a luat in brate si a continuat sa ii vorbeasca. Timp de doua ore, parintii micutului l-au imbratisat si i-au vorbit incontinuu. Kate a simtit, la un moment dat, ca pieptul nou-nascutului s-a ridicat ca si cum ar inspira. Doctorii au considerat ca era un reflex, in schimb. Imediat dupa asta, bebelusul a inceput sa respire regulat. Revenise la viata.

„La scurt timp si-a deschis ochii. A fost un miracol. Apoi si-a miscat mainile si m-a apucat de deget. Doctorii continuau sa-si clatine capetele spunand "Nu-mi vine sa cred, nu-mi vine sa cred!", a povestit mama, vorbind pentru prima data cu jurnalistii despre experienţa sa. Ea a atras atentia asupra importantei contactului direct dintre mama si copil, mai ales în cazul bebelusilor bolnavi.

Se pare ca exista o tehnica speciala, numita „stil cangur”, de a trata copiii. Dupa cum cangurii isi tin puii in marsupiu, femeile ii tin in brate, pastrand temperatura corpului bebelusului. Mai mult, copiii ingrijiti cu aceasta tehnica sunt mai putin vulnerabili la infectii si boli.

La patru luni dupa nastere, familia a vorbit pentru prima data cu jurnalistii. “A fost instinctiv ceea ce a facut. Daca nu ar fi actionat intocmai, probabil ca Jamie nu ar fi fost acum, aici”, a spus tatal copilului, conform Yahoo News.

Recomandari