Antena Căutare

VIDEO! O alta traducere a calendarului mayas spune ca Apocalipsa vine pe 23 decembrie!

Caile de acces spre muntele Uritorco (1.979 m), foarte popular printre adeptii meditatiei, vor fi inchise incepand de astazi pana in 22 decembrie de teama unei "sinucideri colective", care sa coincida cu schimbarea de era in calendarul mayas. "Aceasta decizie a fost luata prin consens pentru a evita orice deturnare a profetiei maya", a declarat presei Gustavo Sez, primarul din Capilla del Monte, cea mai apropiata localitate de munte.

Istorici si cercetatori au spus ca in calendarul mayas nu se prevede sfarsitul lumii, ci inceputul unei noi ere. Problema este ca, dupa unele traduceri, ziua in care multi cred ca lumea se va sfarsi, nu este 21, ci 23 decembrie 2012.

"Mayasii credeau in cicluri temporale, iar calendarul despre care vorbim era format din mai multe ere, de mii de ani fiecare. Actualul ciclu se termina pur si simplu pe 21 decembrie, sau 23 decembrie, depinde de diferitele traduceri. Nu mai avem alt calendar mayas pentru ca, dupa venirea spaniolilor, civilizatia lor a fost pur si simplu distrusa", a declarat Mitzi Adamas, specialist NASA.

Oricum, pentru orice eventualitate, interdictia de acces pe muntele argentinian Uritorco, loc sfant pentru populatia autohtona si cunoscut si pasionatilor de OZN-uri, care asigura ca mai multe farfurii zburatoare au fost zarite acolo in ultimele decenii ar trebui prelungita si dincolo de 23 decembrie.

Citeste si Jurnalul!

Mai este o zi pana la presupusul sfarsit al lumii: Unii se adapostesc, altii petrec... VIDEO! E posibil asa ceva? Un reporter a surprins o fantoma in direct!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x