Căutare Live

Zeci de cazuri suspecte de infectare la om cu "variola maimuței". Care sunt simptomele raportate în micile focare din Europa

Au fost identificate 20 de cazuri suspecte de variola maimuţei la om, de la începutul lui mai în Europa şi în America de Nord, stârnind temeri cu privire la debutul propagării acestei maladii endemice în Africa de Vest. Despre ce este vorba.

Au fost identificate 20 de cazuri suspecte de variola maimuţei la om, de la începutul lui mai în Europa şi în America de Nord, stârnind temeri cu privire la debutul propagării acestei maladii endemice în Africa de Vest. Despre ce este vorba.

Getty

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) monitorizează câteva mici focare umane de aşa-numita „variola maimuţelor” raportate în Marea Britanie, Spania şi Portugalia. Cu excepţia primului individ infectat, care a călătorit recent în Nigeria, aceşti bolnavi au fost contaminaţi în Marea Britanie, potrivit agenţiei britanice de securitate sanitară (UKHSA), notează news.ro.

Citește și: Ce este variola maimuței. Care sunt simptomele și cum se poate trata

Ce simptome au fost raportate în micile focare umane din Europa

Marea Britanie, care are primul caz semnalat, depistat din 6 mai, a indicat într-un comunicat, miercuri seară, că a indentificat alte două, ceea ce duce bilanţul la un număr de nouă persoane infectate în total.

Cu excepţia primului individ infectat, care a călătorit recent în Nigeria, aceşti bolnavi au fost contaminaţi în Marea Britanie, potrivit agenţiei britanice de securitate sanitară (UKHSA).

"Aceste ultime cazuri, precum şi raportări de cazuri în diverse ţări europene, confirmă ceea ce ne temeam iniţial, că poate exista transmitere a variolei maimuţelor în comunităţile noastre”, a explicat dr. Susan Hopkins, principalul consilier medical al UKHSA, citată în comunicat.

Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. Pot apărea erupţii cutanate, adesea pe faţă, şi se răspândesc în alte părţi ale corpului, inclusiv pe organele genitale.

Citește și: După noua formă de hepatită la copii, parcuri sunt pline de enterocolită. Primele simptome și cum pot fi protejați cei mici

Nu există tratament pentru variola de maimuţă care se transmite prin contact cu o persoană bolnavă

Nu există tratament pentru variola de maimuţă care se transmite prin contact cu o persoană bolnavă sau prin fluidele sale corporale, între care saliva. Această infecţie virală se vindecă singură.

Miercuri, Spania, Portugalia, Canada şi SUA au semnalat că au depistat prezenţa variolei de maimuţă sau ceea ce pare a fi pe teritoriile lor.

Cele două ţări din Peninsula iberică au raportat că au recenzat aproximativ patruzeci de cazuri suspecte sau confirmate ale acestei boli, ceea ce a determinat autorităţile spaniole şi portugheze să declanşeze o alertă naţională de sănătate.

Citește și: O fetiță a ajuns la spital cu simptome de răceală și medicii i-au pus un diagnostic crunt. Ce avea, de fapt, micuța

În Canada, peste zece cazuri suspecte au fost examinate miercuri la Montreal, potrivit postului public Radio-Canada, care citează autorităţile sanitare ale oraşului.

Şi în Statele Unite, un bărbat care vizitase recent Canada a fost depistat pozitiv cu această boală în statul Massachusetts.

Autoritățile susțin că boala nu este foarte contagioasă între oameni

Autorităţile vor să fie în general liniştitoare, subliniind astfel în Spania şi Portugalia că boala nu este foarte contagioasă între oameni.

Înmulţirea focarelor aparente îngrijorează totuşi şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat luni că se interesează îndeaproape referitor la cazuri din Marea Britanie ce par a fi transmise în cadrul comunităţii homosexuale, potrivit Mediafax.

Citește și: Hepatita „misterioasă”, confirmată la copii din România. Ce simptome prezintă boala și cum se poate preveni îmbolnăvirea

Dar "oricine, indiferent de orientarea sexuală, poate răspândi variola maimuţei", a subliniat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC), principala agenţie sanitară federală a ţării.

Mireasa care a îmbrăcat în noaptea nunții o rochie ce trebuia păstrată pentru dormitor! Cum a putut să apară la nuntă... Femeia care a refuzat să îi facă baie bebelușului ei nou-născut în prima lună de viață. Care e motivul...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x