Antena Căutare

Ziua Națională a Chinei. Cinci mituri demontate despre Republica Populară Chineză

Astăzi este Ziua Națională a Chinei, mai exact 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze de către Mao Zedong. Cu ocazia acestei zile ne-am gândit să vă prezentăm cinci mituri demontate despre China.

Astăzi este Ziua Națională a Chinei, mai exact 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze de către Mao Zedong. Cu ocazia acestei zile ne-am gândit să vă prezentăm cinci mituri demontate despre China.

Cu ocazia Zilei Naționale a Chinei a avut loc o paradă la Beijing, la care au fost prezentate și rachetele intercontinentale Dongfeng 41. La pol opus, în Hog Kong au loc miscări pro-democrație. Din această cauza ziua națională a fost una împânzită de securitate și forțe de ordine.

Cinci mituri demontate despre China

1. Calitatea produselor chineze lasă de dorit

Cu timpul, producătorii din china au înțeles faptul că prețurile corecte în funcție de calitate vând cel mai bine. Dacă faceți import din china este important să nu negociați prea dur. Producătorul chinez va încerca să se încadreze în conturile stabilite și astfel va folosi materie primă de o mai slabă calitate.

2. Economia din China este una stabilă

Bula imobiliară este ţinută în frâu doar de taxele mari, însă surplusul de bani neacoperit în ofertă ameninţă să declanşeze oricând un val inflaţionist.

3. Cele peste două trilioane de dolari din rezerve sunt un avantaj

Aceasta este miza întregului război monetar de acum: monedele care inspiră încredere vor atrage finanţare cu dobânzi mici.

4. China nu este o țară bogată

Forţa ei economică totală este dată exclusiv de populaţia enormă. În realitate China este de două ori mai săracă decât România.

5. China este un stat comunist doar cu numele

China chiar este un stat comunist deoarece reușește să . dețină caracteristici esențiale fasciste: autoritarism, partid unic, naţionalism, corporaţii private cu privilegii de stat etc.

Citește și: PayPal intră pe piaţa chineză a serviciilor de plăţi prin intermediul unei achiziţii

Tortul Joffre s-a născut la București. Mareșalul francez și ”Capșa”. ”Din ce e?” ”Din casca unui soldat!”... Cum va arăta Apocalipsa, de fapt! „Sfârșitul lumii nu va veni brusc, ci va începe când...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x