Antena Căutare

Metode eficiente și noninvazive de epilare. Află ce metodă ți se potrivește!

Părul corporal nu este estetic, de aceea el trebuie îndepărtat. Femeile care vor să aibă o piele strălucitoare și să fie mai atrăgătoare, recurg la diverse modalități de a se epila, printre care:

Metode eficiente și noninvazive de epilare. Află ce metodă ți se potrivește! Galerie
| pexels.com

Părul corporal nu este estetic, de aceea el trebuie îndepărtat. Femeile care vor să aibă o piele strălucitoare și să fie mai atrăgătoare, recurg la diverse modalități de a se epila, printre care:

Epilarea cu lama

Aceasta este una dintre cele mai rapide metode, extrem de ieftină și la îndemână, însă această metode are și foarte multe neajunsuri pentru că părul va fi îndepărtat, însă după câteva ore părul va începe din nou să crească. Așadar, aceasta nu este o metodă de durată pentru că ține cel mult 3 zile, iar firul de păr se poate îngroșa și de asemenea, se pot provoca tăieturi inestetice, iar firul de păr este îndepărtat doar de la suprafața pielii.

Epilarea cu cremă depilatoare

Acest tip de epilare este unul extrem de simplu, ce lasă pielea fină și plăcută la atingere. Epilarea cu cremă este mai eficientă decât cea cu lama sau cu aparatul de ras pentru că în timp, încetinește procesul de creștere al firelor de păr, însă are un miros neplăcut din cauza substanțelor care dizolvă keratina din firul de păr. În cazul firelor de păr groase, această metodă nu este prea eficientă pentru că îndepărtează firele de păr doar de la suprafața pielii și poate provoca iritații. Pentru a se evita iritațiile, cel mai bine este să testați crema doar pe o porțiune de piele pentru a vedea care sunt urmările.

Metode eficiente și noninvazive de epilare. Află ce metodă ți se potrivește!

Epilarea cu epilatorul

Această metodă este una destul de eficientă pentru că îndepărtează firele de păr încă de la rădăcină și are un efect îndelungat, adică pe o perioadă de aproximativ 6 săptămâni, iar folosirea frecventă a epilatorului duce la încetinirea creșterii firelor de păr. Epilatorul trebuie dezinfectat de fiecare dată pentru că în caz contrar, poate produce iritații sau inflamații la suprafața pielii.

Epilarea cu ceară

Așa cum spuneam și mai sus, această metodă de epilare este una dintre cele mai eficiente metode pentru că firul este smuls de la rădăcină, iar efectul este de durată, de până la 6 săptămâni, însă acest tip de epilare are și câteva dezavantaje pentru că este dureros, poate provoca disconfort, iar zona se poate înroși sau inflama și de aceea, această metodă nu este recomandată pentru persoanele care au alunițe, pielea sensibilă, arsuri sau iritații.

Ceara tradițională, încălzită se aplică cu ajutorul unei spatule direct pe piele sau cu ajutorul unui epilator cu ceară. Pentru ca epilarea să se realizeze cât mai eficient, este bine să ca părul să crească suficient, astfel încât lungimea ideală este de 1 centimetru. Dacă firul de păr este scurt, procesul de îndepărtare al părului este destul de chinuitor pentru că ceara nu va putea să prindă părul scurt, iar pe de altă parte, dacă părul este prea lung de la ultima epilare, există posibilitatea ca ceara să rupă firul de păr și să nu-l smulgă direct din rădăcină.

Epilarea cu zahăr

Epilarea cu zahăr a devenit o metodă din ce în ce mai folosită pentru că se poate realiza destul de simplu și acasă, fără a afecta în vreun fel structura țesutului pielii. Epilarea cu zahăr se realizează încă din cele mai vechi timpuri, iar acum, a devenit o metodă modernă, folosită de către cele mai multe saloane de cosmetică. Ingredientele cu care se realizează acest tip de epilare sunt 100% naturale, astfel încât este nevoie de zahăr, lămâie și apă.

Epilarea cu zahăr presupune costuri reduse, iar pasta de zahăr se folosește la temperatura corpului și are avantajul că nu irită sau inflamează pielea, chiar dacă este aplicată de mai multe ori pe aceeași suprafață. La fel ca în cazul epilării cu ceară, epilarea cu zahăr smulge firul de păr de la rădăcină și este o metodă mai puțin dureroasă.

Epilarea definitivă

Este una dintre cele mai puțin dureroase metode care se poate folosi, dar și cea mai eficientă metodă în ceea ce privește prețul pentru că smulge firul de păr de la rădăcină. Acest tip de epilare este cunoscut sub denumirea de epilare cu IPL, îndepărtând eficient și în totalitate firele de păr. După aproximativ 6 sau 8 ședințe de epilare cu IPL, firele de păr vor fi distruse încă de la rădăcină într-o proporție de 80-90%. Un mare dezavantaj al acestei metode de epilat este costul ridicat al unei ședințe, iar în cazul în care nu se respectă ședințele de epilare recomandate de specialiști, această metodă nu va avea rezultatele dorite.

Dacă optați pentru o astfel de metodă, nu trebuie să aveți pielea bronzată pentru că acest lucru va scădea eficiența tratamentului, iar de cele mai multe ori, femeile apelează la această soluție pentru epilarea în zona axilelor, pentru epilarea inghinală sau cea facială.

(sursa: CSID)

Cum ne machiem la petreceri, festivaluri sau la locul de muncă. Cele mai noi tendințe, explicate de makeup artiști... Învinge în lupta cu celulita! Cele mai sigure metode se află la îndemâna ta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x