Antena Căutare

În timp ce noi aruncăm alimentele, în lume peste 821 de milioane de oameni sunt victime ale malnutriției. Statistici îngrijorătoare!

Conform unor rapoarte ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) peste 821 de milioane de persoane foamete, insecuritate alimentară și malnutriție în anul precedent, fiind al treile an consecutiv al de creștere a riscului de foamete.

Conform unor rapoarte ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) peste 821 de milioane de persoane au suferit de foamete, insecuritate alimentară și malnutriție în anul precedent, fiind al treilea an consecutiv în care riscul de foamete a crescut.

Raportul denumit „Starea securităţii alimentare şi a nutriţiei la nivel mondial” oferă informații despre starea oamenilor în ceea ce priveste graul de alimentare. Acesta a fost făcut în colaborare cu alte agenţii ale Naţiunilor Unite, printre care şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Una dintre țintele Organizației Națiunilor Unite este să scadă riscul de foamete până în anul 2030. Potrivit raportului , eliminarea foametei la nivel mondial rămâne „o provocare imensă”.

„Pentru protejarea securităţii alimentare este foarte importantă existenţa unor politici economice şi sociale pentru a putea contracara efectele unor perioade de criză economică şi pentru a evita reducerea bugetelor serviciilor esenţiale, cum ar fi sănătatea şi educaţia”, se precizează în raport.

Malnutriţia rămâne foarte răspândită în Africa, unde aproximativ 20% din populaţie este afectată, dar şi în Asia, unde 12% din populaţie suferă din cauza acestui fenomen. În America Latină şi în Caraibe 7% dintre cetăţeni sunt afectaţi de malnutriţie.

FAO anunță că eforturile care se depun la momentul actual nu sunt suficiente pentru a reduce foametea și proliferarea acestui fenomen.

Raportul are în vedere și răspândirea rapidă obezității ca unfenoment distructiv pentru mase, fiind răspândită în majoritatea regiunilor lumii, iar cei mai afectați sunt copii de vârstă școlară și adulții.

Statistica arată că aproximativ 149 de milioane de copii suferă de malnutriţie la nivel mondial.

Turcia susține că deciziile UE nu vor afecta forajele pentru petrol şi gaze din largul Ciprului... Incendii puternice în Franța! Turiștii stațiunilor afectate au fost evacuați! Iată regiunile aflate în pericol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x