Antena Căutare

Doliu în politica românească! A murit Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului. Ce mesaj a transmis Ion Iliescu

Fostul preşedinte al Senatului Oliviu Gherman a murit, la vârsta de 90 de ani, a anunţat marţi fostul premierul Adrian Năstase pe blogul său. Fostul preşedinte Ion Iliescu şi liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, au transmis mesaje de condoleanţe.

Doliu în politica românească! A murit Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului. Ce mesaj a transmis Ion Iliescu
A murit Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului

”A murit, la 90 de ani, Oliviu Gherman. Un intelectual, un om desăvârşit. Personalitate inteligentă, calmă. Un politician înţelept. Ani de zile, începând din 1992, am lucrat în «tandem». Ca prieteni. El era preşedinte al FDSN, eu preşedinte executiv. El era preşedinte al Senatului, eu preşedinte al Camerei (1992-1996). Colegi în acelaşi partid”, a scris Adrian Năstase marţi pe blogul personal.

Fostul prim-ministru a mai spus că Oliviu Gherman a avut o carieră politică şi legislativă de excepţie.

„Fizician remarcabil, profesor universitar, ambasador la Paris. O carieră politică şi legislativă de excepţie. Un model pentru o întreagă generaţie. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanţe întregii familii”, a conchis Năstase.

Ion Iliescu, mesaj la aflarea veștii despre moartea politicianului

Fostul preşedinte Ion Iliescu a precizat că a aflat cu profund regret vestea morţii lui Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului şi al FDSN. El a mai spus că a lucrat acesta aproape două decenii pentru a construi şi consolida un partid de stânga, social-democrat, şi a apreciat mereu calmul şi deschiderea acestuia spre dialog, modul în care ştia să îşi asculte interlocutorii.

„Am aflat cu profund regret vestea morţii lui Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului şi al FDSN, om politic de înaltă ţinută morală, om de stânga, cu principii de la care nu a abdicat. Membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, a contribuit la definirea viitorului democratic al României ieşite din comunismul ceauşist”, a scris Ion Iliescu marţi pe blogul personal.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x