Antena Căutare

Adrian Nastase, pe blog: Monica Macovei "a bagat" Romania in Europa

Fostul premier Adrian Nastase a scris din nou pe blog din inchisoare. De data aceasta, el se refera la o declaratie a vicepresedintelui PDL Monica Macovei, despre care spune ca "nu e un text de pictorial", ci un fragment dintr-un discurs de la o intalnire cu alesi locali, si ca el stia ca "povestea cu bagatul Romaniei in UE" a fost altfel.

"Monica Macovei a bagat-o in Europa. E vorba de Romania. Pe dansa, se pare, a bagat-o Monica Macovei in Europa. Tot ce am facut, ministrii din acest partid - Vasile, eu si altii - si am bagat Romania in Uniunea Europeana... Nu e un text de pictorial, ci un fragment din discursul rostit la intalnirea cu alesii locali ai PDL. Se pare ca la vremea aceea Romania era un fel de insula in Pacific si, printr-un efort de viol colectiv, ministrii PDL au reusit sa inghesuie Romania pe harta Europei", scrie Nastase, intr-o postare pe blogul personal.

Nastase continua spunand ca el stia insa ca povestea cu "bagatul" Romaniei in Uniunea Europeana a fost altfel.

"Stiam ca negocierile pentru cele 30 de capitole s-au derulat in perioada 2001-2004 si s-au finalizat in decembrie 2004 - in timpul alegerilor prezidentiale. A fost oare Macovei ministru in perioada aceea? Tot cu acea ocazie - repet, in decembrie 2004 - in baza negocierilor dintre guvernul PSD, condus de mine, si Comisia Europeana, condusa de Romano Prodi (nu de Manuel Barroso!), s-au stabilit semnarea tratatului de aderare in aprilie 2005 si aderarea efectiva la UE de la 1 ianuarie 2007. E adevarat insa ca dupa ce Macovei si-a facut treaba in justitie si dupa opt ani de eforturi ale sale, inclusiv cu Fratini si cu alti functionari de la Bruxelles, din toate sondajele de opinie rezulta ca opiniile nivelul coruptiei in Romania acum este mai ridicat decat era in 2004", sustine Nastase.

Sondaj CCSB: USL, creditata cu 62% din intentiile vot la parlamentare ... Latifundiarii din Parlament! Politicienii detin sute de hectare de pamant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x