Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Adrian Nastase: Protocolul coalitiei pe Tratatul fiscal e aberant

Fostul premier PSD Adrian Nastase a estimat ca protocolul semnat de coalitia de guvernamant pentru ratificarea Tratatului de guvernanta fiscala in cadrul UE "e aberant" si nu are nicio valoare, deoarece acordul respectiv era implicit in momentul in care Guvernul ar fi semnat Memorandumul de aderare la Tratat.

"Un astfel de protocol nu are nicio valoare, iar domnul profesor Boc stie acest lucru, stie foarte clar care este procedura privind semnarea si ratificarea Tratatului", a adaugat Nastase.

"Nu putem sa acceptam sa ne angajam la acest moment, sa ne asumam in alb ceva despre care nu stim precis ce influente si consecinte are. Se vrea doar sa se bifeze o chestiune si sa se obtina un gir din partea opozitiei, e o formula prin care se elimina responsabilitatea pentru angajarea tarii intr-o anumita directie", a mai spus presedintele CEX al PSD, adaugand ca fiind vorba despre un tratat interguvernamental, el poate fi ratificat de Parlament, prin lege ordinara.

De asemenea, Nastase a conchis ca "nu este nevoie de un surogat de acest gen", reafirmand insa ca Opozitia nu se opune, in principiu, anumitor prevederi din Tratatul de guvernanta fiscala si va sustine masurile care intaresc disciplina bugetara, insa nu se impune sa si semneze protocolul deja agreat de coalitia majoritara.

Foto: Intactimages

Recomandari