Antena Căutare

Adrian Nastase: Tratatul fiscal ne obliga sa nu mai bem vin rosu, ci apa plata

Fostul premier si actualul presedinte al Consiliului National Executiv al PSD, Adrian Nastase a vorbit la Radio France Internationale (RFI) despre Tratatul de guvernanta fiscala al UE, pentru semnarea caruia Puterea a semnat un protocol si a fost invitata si Opozitia. "Tratatul acopera greselile de tinerete ale celor mai puternici, iar acum intram cu totii in procedura de austeritate. Deci, nu mai bem vin rosu, ne obligam cu totii sa nu mai bem decat apa plata! Nu vrem sa semnam blind, sa dam un mandat pe neve, pentru semnarea unui text despre care nu stim aproape nimic", adeclarat Nastase.

De asemenea, fostul premier a apreciat ca "protocolul (semnat de Putere, n.r.) este perfect inutil. El a fost initiat, ca sa justifice participarea la semnarea tratatului impreuna a lui Traian Băsescu cu primul-ministru, pentru ca in Constitutie se arata foarte clar ca presedintele Romaniei incheie tratate in numele Romaniei. Deci pentru tratatele de stat, dar pentru tratatele interguvernamentale, in mod firesc, Guvernul stabileste printr-un memorandum cine trebuie sa semneze si in mod evident, nu presedintele statului, pentru tratate de valoare mai coborata".

Foto: Intactimages

VIDEO! Badea despre Guvern: De 22 de ani nu am mai avut niste oameni din astia cu diplome care sa "puie" tara ... Lazaroiu despre vizita lui Antonescu in Olanda: "Sunt niste vitrine in Red Light District in Amsterdam"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x