Antena Căutare

ALDE anunţă că susţine alegerea primarilor în două tururi, dar decizia asumării răspunderii asupra acestui proiect este ”regretabilă”/ Se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forţarea alegerilor anticipate

ALDE a transmis, joi, că susţine alegerea primarilor în două tururi, dar consideră că decizia asumării răspunderii asupra acestui proiect este ”regretabilă”. ”Se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forţarea alegerilor anticipate”, au transmis reprezentanţii formaţiunii.

”ALDE a susţinut şi susţine în continuare alegerea primarilor în două tururi! Decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe modificarea legislaţiei electorale pentru alegerile locale este una regretabilă. Considerăm că nu calea asumării răspunderii era cea adecvată, ci, aşa cum ALDE a cerut, adoptarea unei ordonanţe de urgenţă, care, pe lângă avantajul intrării în vigoare imediate, putea ulterior fi şi dezbătută în Parlament pentru orice modificare”, a t5ransmis, joi reprezentanţii ALDE.

Aceştia susţin că, o eventuală demitere a Guvernului în Parlament, în urma adoptării unei moţiuni de cenzură, ”va bloca aplicarea alegerii primarilor în două tururi şi păstrarea actualei legislaţii”.

”Înţelegem, astfel, că se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forţarea alegerilor anticipate”, au mai transmis oficialii ALDE.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban.


Sursa : news.ro

Ciolacu: Am avut o discuţie telefonică cu Kelemen şi e de acord să susţină alături de PSD această moţiune. Nu este o ali... Ciolacu: Dacă Sorin Grindeanu doreşte să participe la viaţa politică a PSD, este decizia lui/ Trebuie să redevină membru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x