Antena Căutare

Alegeri Prezidențiale 2019. Probleme la secţiile de votare pentru diaspora! Ludovic Orban, declarație de ultimă oră!

În mai multe secţii de votare din diaspora au apărut probleme, deoarece lipsesc o parte din cei are fac parte din Biroul electoral al secţiei de votare, a declarat, sâmbătă, prim-ministrul Ludovig Orban. 

Alegeri Prezidențiale 2019. Probleme la secţiile de votare pentru diaspora! Ludovic Orban, declarație de ultimă oră!
Alegeri Prezidențiale 2019. Probleme la secţiile de votare pentru diaspora. (Ilustrație).

Potrivit premierului Ludovig Orban, au fost depuse în jur de 130 de cereri de înlocure a unor membri.

„Procesul de votare se derulează în condiţii bune. Sigur, au apărut mici situaţii. Mi-a spus domnul ministru, legat de viteaza foarte lentă de reacţie a Biroului Electoral, în cursul zilei de ieri, în cazul înlocuirilor de delegaţi la secţiile de votare, respectiv a suplimentărilor de delegaţi la secţiile de votare, în care neavând decât două şedinţe Biroul Electoral pentru secţiile din străinătate, a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire.

Astăzi, au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire şi tot cam atâtea, 113, dacă ţin bine minte, de suplimentare. Astăzi sunt 100 de cereri de suplimentare care sperăm să fie aprobate cât mai repede, pentru a asigura personalul necesar derulării în bune condiţii la nivelul fiecărui Birou Electoral de secţie de votare”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă, după o vizită la Ministerul Afacerilor Externe.

Prim-ministrul Ludovig Orban a precizat că procesul de înlocuire a membrilor absenţi a fost mai uşor în prima zi, însă de azi deja procedurile sunt destul de dificile şi ar trebui motive excepţionale.

„În prima zi a existat posibilitatea de înlocuire. Începând de astăzi şi mâine, înlocuirea se face numai în situaţii excepţionale, dar suplimentările se pot discuta. Înlocuirile se fac atunci când titularul care reprezintă un partid politic în Biroul Electoral al secţiei de votare nu se prezinta, se formulează din partea partidului cerere de înlocuire. Aceste cereri sunt importante, pentru că nu toate secţiile au numărul de reprezentanţi, să zic, din partea fiecărui partid. Sunt multe secţii care au 5,6,7 reprezentanţi şi pentru derularea în bune condiţii a procesului electoral este nevoie de un număr cât mai larg de reprezentare şi pentru a nu lăsa secţii cu numere foarte mici de reprezentanţi”, a completat Orban.

Ultimă oră! Incendiu la Penitenciarul Rahova, unde se află Liviu Dragnea! Cine l-a provocat... Alegeri prezidențiale 2019. Listă candidați. Cum va arăta buletinul de vot din 10 noiembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x