Antena Căutare

Andrei Marga: Pe agenda MAE se afla lansarea la un nivel nou a relatiilor cu Africa

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat vineri ca pe agenda ministerului pe care il conduce se afla lansarea la un nivel nou a relatiilor cu Africa.

"Romania, in mod firesc, a avut in ultimele decenii si are ca prioritati relatiile ei in cadrul UE si cu tarile UE, fructificarea calitatii ei de membru al UE, de parte a Aliantei Nord-Atlantice, dar pot sa va promit ca in programul actualului minister, pe agenda ministerului, se afla lansarea la un nivel nou a relatiilor cu Africa", a spus Marga.

Ziua Africii este un prilej de reflexie asupra trecutului, prezentului si viitorului acestui continent, conform acestuia.

"Este pentru noi un moment de constientizare a problemelor cu care se mai confrunta inca statele africane si in acelasi timp este un moment de recunoastere a meritelor popoarelor acestui continent. (...) Privim cu speranta si incredere spre viitorul Africii, spre viitorul cooperarii noastre cu statele din Africa, spre viitorul comun. Suntem locuitorii unei lumi care asigura conexiuni tot mai multe, o lume in care depindem unii de altii si trebuie sa avansam impreuna", a mai sustinut acesta.

Foto: Intact Images

Udrea: USL se lauda cu proiectele PDL-ului... Daniel Funeriu, in locul lui Valeriu Turcan in Consiliul de conducere al ICR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x