Antena Căutare

Antonescu, 80% reconfirmat in fruntea PNL

Noul statut al PNL avansat de Crin Antonescu a trecut fara probleme de Congresul de astazi, ceea ce inseamna ca Antonescu a castigat prima batalie in drumul sau spre reconfirmarea in functie. Votul de maine pentru alegerea noii conduceri a liberalilor se va desfasura pe baza de liste.

Proiectul de statut al lui Crin Antonescu a trecut cu un scor zdrobitor, de 1.083 de voturi pentru si numai 258 impotriva, ceea demonstreaza sustinerea de care se bucura inca actualul presedinte PNL.
Prin urmare, maine, fiecare dintre cei trei candidati la sefia Partidului National Liberal, Crin Antonescu, Victor Orban si Viorel Catarama, va prezenta in fata delegatilor la Congres un program politic si o echipa de 32 de persoane.

Echipa candidatului castigator va ocupa toate locurile din Biroul Politic Central (BPC) al partidului, 15 dintre membri ei avand dreptul la titlul de vicepresedinte. In plus, daca pana acum BPC cuprindea sub titlul de membri de drept toti fostii presedinti ai partidului, aceste posibile voci critice sunt impinse acum in planul doi, in Comitetul National Executiv.

De asemenea, noul presedinte va dispune de parghiile pentru a-si apara puterea capatata in partid, pentru ca va avea dreptul sa numeasca componenta viitoarei comisii pentru statut si regulamente.

Constantin Simirad: Monarhia ar fi in acest moment salvarea Romaniei... Marius Lazurca e noul ambasador al Romaniei in Republica Moldova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x