Antena Căutare

Antonescu: "Saptamna asta cred ca putem depune si vota cererea de suspendare a lui Basescu"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca in aceasta saptamana, in cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, USL ar putea depune si chiar vota cererea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Intrebat daca USL va depune cererea de suspendare saptamana aceasta pentru presedintele Romaniei, Crin Antonescu a raspuns ca vor putea sa o voteze. De asemenea, sesiunea extraordinara care duce la deblocarea activitatii guvernamentale ar putea "insemna inclusiv ca Basescu mai e sau nu mai e presedinte al Romaniei", a raspuns Antonescu..

In acelasi timp, liderul PNL a subliniat ca se poate ajunge la suspendare daca sunt intrunite conditiile procedurale parlamentare, fiind necesar insa si un raspuns al Curtii Constitutionale.

"Da, putem ajunge la suspendare, daca avem o Curte Constitutionala care conform normelor in vigoare - ca noi putem sa facem o solicitare de suspendare, e dreptul nostru fiind parlamentari - si Curtea Constitutionala si domnul Zegrean, cum a spus atunci ca suntem obositi si nu putem sa dam motivatia pentru ca suntem obositi, plecam vreo trei luni in concediu si prin noiembrie sau decembrie vedem raspunsul, avizul, obligatoriu, conform sau consultativ. Poate sa faca orice Curtea Constitutionala, ca, nu e asa, e independenta si este expresia varfului de independenta juridica a Romaniei", a mai sustinut Antonescu.

Basescu i-ar fi inmanat lui Ponta o scrisoare in care ii cere demisia... Avocatul Poporului a fost revocat din functie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x