Antena Căutare

Barna: Anunţarea numelor magistraţilor nominalizaţi pentru conducerea principalelor parchete e un important pas înainte în direcţia anulării efectelor asaltului asupra justiţiei dus de Liviu Dragnea şi apropiaţii săi

Liderul USR, Dan Barna, afirmă că anunţarea magistraţilor propuşi pentru conducerea principalelor parchete "e un important pas înainte în direcţia anulării efectelor asaltului asupra justiţiei dus de Liviu Dragnea şi apropiaţii săi". "Am văzut în ultimii trei ani ce se întâmplă cu o justiţie controlată de oameni lipsiţi de simţ al datoriei şi al onoarei. Aceşti trei ani nu trebuie să se mai repete niciodată", spune el.

"Anunţarea numelor magistraţilor nominalizaţi pentru conducerea principalelor parchete e un important pas înainte în direcţia anulării efectelor asaltului asupra justiţiei dus de Liviu Dragnea şi apropiaţii săi. Între ei, un loc deloc de neglijat îl are fostul ministru Toader, cel care şi-a dus profesia şi misiunea publică în derizoriu şi ridicol", afirmă Dan Barna, pe Facebook.

El adaugă că acele momente au fost depăşite, dar nu şi efectele lor.

"Situaţia justiţiei din România a fost, de altfel, subliniată şi în ultimul raport MCV sau în evaluările partenerilor noştri din străinătate. Dar mai ales, este subliniată de plângerile cetăţenilor care ajung să aibă contact cu magistraţii. Mai sunt lucruri de îndreptat, mai sunt lucruri care pot fi făcute mai bine. De aceea misiunea şefilor de parchete, dacă cei nominalizaţi vor fi confirmaţi, nu va fi deloc uşoară. Am văzut în ultimii trei ani ce se întâmplă cu o justiţie controlată de oameni lipsiţi de simţ al datoriei şi al onoarei. Aceşti trei ani nu trebuie să se mai repete niciodată", spune Barna.

Gabriela Scutea este propusă de ministrul Justiţiei pentru conducerea Parchetului General, Crin Bologa pentru DNA şi Giorgiana Hosu pentru DIICOT. Ministrul Justiţiei a precizat că a ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă şi că s-a ferit de experimente. El a formulat aprecieri la adresa prestaţiei celor nominalizaţi la proba interviului, dar şi în proiectele de management, recomandându-le să relanseze combaterea energică şi eficientă a tuturor formelor de infracţionalitate din zona de competenţă.

Sursa : news.ro

Lovitură pentru Liviu Dragnea. Nu mai are nicio șansă să iasă din închisoare, după ce judecătorii i-au respins recursul... Curtea Constituţională a amânat pentru 12 februarie pronunţarea asupra sesizării Avocatului Poporului cu privire la Codu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x