Antena Căutare

Barna, despre sondajul Europa FM: Realitatea din stradă nu-l confirmă în niciun fel; vor încerca să demobilizeze componenta activă care vrea o Românie modernă

Liderul USR, Dan Barna, crede că în ultimele zile de campanie vor apărea diverse sondaje care vor încerca să demobilizeze componenta activă care vrea o Românie modernă şi consideră că cel mai recent sondaj IMAS este unul pe care strada nu-l confirmă. El spune că şi înainte de alegerile europarlamentare USR avea în sondaje un scor de 15 la sută, obţinând 23 la sută din voturi. Barna s-a plimbat, joi, pe străzile din Aiud şi Alba Iulia pentru a se întâlni cu cetăţenii şi s-a fotografiat cu o pisică.

Dan Barna s-a aflat, joi, într-o vizită electorală în judeţul alba Iulia. El s-a plimbat prin piaţa din Aiud, unde s-a fotografiat cu o pisică, dar şi prin Alba Iulia, întâlnindu-se cu cetăţenii.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, Barna a spus că pentru prima dată de la Revoluţie va exista un tur doi al alegerilor prezidenţiale fără PSD.

“Este o campanie electorală istorică pentru că va fi prima dată la 30 de ani de la Revoluţie când vom avea un tur 2 fără PSD. Miza acestei campanii electorale este tocmai acest mesaj pe care societatea, pe care România poate să-l dea campaniei electorale şi poate să-l dea pentru viitorul şi pentru tinerii din această ţară. Un tur doi fără PSD înseamnă un tur 2 în care discutăm cu adevărat despre cum va arăta România peste cinci ani şi cum va arăta România peste 10 ani”, a afirmat Barna.

El consideră că un tur doi în care va ajunge cu Klaus Iohannis este unul prin care România se va însănătoşi.

“Imaginaţi-vă cele două scenarii, un tur doi şi dezbatere între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, un dialog la care asistăm, un dialog mut aş putea să spun, de un an şi jumătate, de trei ani dacă vorbim de PSD. Ori în momentul de faţă România chiar are nevoie să discutăm despre viitor şi nu despre fantasmele PSD şi despre eterna problemă cu justiţia şi condamnaţii penali. De aceea, un tur doi Klaus Iohannis – Dan Barna este un tur doi prin care România se va însănătoşi”, a explicat liderul USR.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre ultimul sondaj de opinie, realizat de IMAS, în care este cotat cu a patra preferinţă a electoratului, Dan Barna a răspuns: “Eu am spus de câteva zile că vom vedea în ultimele zile de campanie diverse sondaje, comunicate, care vor încerca, de fapt, să demobilizeze componenta această activă care vrea o Românie modernă, care vrea o Românie care iese din marasmul a 30 de ani de politică. Lucrul acesta se întâmplă deja, vedem un sondaj pe care realitatea din stradă nu-l confirmă în niciun fel. (…) Este un sondaj, nu îl comentez, fiecare decide propria metodologie şi modalitate de comunicare. La fel a fost şi la europarlamentare, să nu uităm atunci alianţa era dată în zona lui 15 la sută maxim, cu bătaie 16, dacă există generozitate, rezultatul a fost 23”.

Aproape 50% dintre cei care intenţionează să meargă la vot la prezidenţiale ar opta pentru Klaus Iohannis dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, pe locul al doilea situându-se Mircea Diaconu cu 16,7%, conform unui Sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. Pentru parlamentare, topul este condus de PNL, urmat de PSD, ambele în creltere cu câte două procente, şi de USR.

Sursa : news.ro

CCR va dezbate în 12 noiembrie conflictul constituţional reclamat de preşedintele CSM în relaţia cu ministrul Justiţiei... Orban, la o întrunire electorală alături de Klaus Iohannis: Putem fără niciun fel de problemă să câştigăm alegerile încă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x