Antena Căutare

Basescu: Guvernul sa se bata pentru Schengen. Cazul Ridzi, un mare deserviciu

Presedintele Traian Basescu le-a cerut ministrilor, miercuri, sa se "bata pana in ultima clipa" pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in termenul stabilit, aprilie-mai 2011. Prezent la sedinta Guvernului, seful statului a avertizat insa ca Romania nu poate denunta Mecanismul de Cooperare si Verificare sau bloca aderarea Croatiei la UE. Totodata, potrivit presedintelui, cazul Ridzi a creat un mare deserviciu, atat ei, cat si Romaniei pentru Schengen.

"Accesul in spatiul Schengen nu este un atribut al Comisiei Europene", a precizat Traian Basescu. "Romania nu poate conditiona, sau nu este in politica noastra - poate, dar nu e in politica noastra - sa blocam accesul Croatiei. Dimpotriva, politica noastra externa de cativa ani sustine fara rezerve ca statele din Balcanii de vest trebuie sa devina membre", a continuat presedintele.

Traian Basescu a mai declarat ca nu recomanda parlamentarilor sa avizeze negativ solicitarea Germaniei privind majorarea numarului de europarlamentari.

"Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu"

In debutul sedintei de Guvern, presedintele Traian Basescu a facut uneel referiri si la cazul Ridzi. In opinia sa, acesta a creat un deserviciu Romaniei in procesul de aderare la Schengen.

"Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu, atat ei, cat si Romaniei, nu a fost de natura sa ajute. Sper ca alte dosare sa obtina un aviz favorabil la inceputul sesiunii parlamentare", a spus Basescu.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in urma cu doua saptamani, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetarii penale.

SPECIAL: Un WikiLeaks pentru linistea licuriciului mare... Basescu: Romania trebuie sa aiba un acord "precautionary" cu FMI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x