Antena Căutare

Boc a condus 5 guverne, dar a adoptat doar 3 masuri anticriza

Deciziile pe care Executivul le-a luat in ultimii doi ani au facut economiei mai mult rau decat bine, considera oamenii de afaceri. Patronatele asteapta inca renuntarea la impozitul minim. Ultimul termen, 1 octombrie.



De fapt, patronatele au mentionat ca masuri anticriza doar programele ,,Rabla'', ,,Prima casa'' si reabilitarea termica a blocurilor. Mediul de afaceri asteapta in continuare eliminarea impozitului minim si programul pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori.

Singurele masuri anticriza care au dat rezultate au fost programele ,,Rabla'', ,,Prima casa'' si reabilitarea termica a blocurilor. In ceea ce priveste programul ,,Rabla'', chiar daca la tractoare nu a avut rezultate, efectele s-au vazut in cresterea comenzilor si vanzarilor masinilor fabricate in Romania.

,,Prima casa'' ar fi avut un succes si mai mare daca in program ar fi fost incluse inca de la inceput constructiile noi, insa acum acest program s-a impotmolit, dupa cum sustin patronatele. „Am solicitat premierului ca ,,Prima casa'' sa includa si constructiile noi inca de la inceput. Reabilitarea termica a blocurilor a avut efecte vizibile. Din pacate, aceasta masura nu a fost suficient finantata, ar fi fost nevoie de cel putin un miliard de euro", a declarat purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), Dan Matei Agathon.

Acesta a adaugat ca patronatele asteapta cu nerabdare eliminarea impozitului minim de la 1 octombrie si programele de start-up pentru tinerii intreprinzatori. „Peste 200.000 de firme au disparut din cauza impozitului minim", a explicat Agathon.

Citeste tot articolul pe Financiarul!

Foto: Intactimages

Oxford Analytica: Romanii din clasa de mijloc vad jocul politic ca un spectacol media vulgar, dar sunt prea apatici sa i... Traian Basescu vine in Parlament pentru a vorbi despre probleme actuale de politica interna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x