Antena Căutare

Calin Tariceanu: Majorarea salariilor, o miscare pur electorala. Urmatorul Guvern va trebui sa faca miscarea inapoi

Fostul premier si liderul deputatilor liberali, Calin Popescu Tariceanu a comentat, la Radio France Internationale, decizia coalitiei de guvernamant si a presedintelui Traian Basescu de a creste salariile bugetarilor de la 1 iunie, afirmand ca "miscarea este clar cu un scop pur electoral, presedintele considerand ca partidul sau va pierde alegerile".

Tariceanu a precizat ca, din punctul sau de vedere, majorarea salariilor "reprezinta o dubla pacaleala".

"In primul rand, pentru ca este evident pentru toata lumea si toti analistii economici sunt la unison de acord ca nu exista resursele bugetare pentru a se trece la o crestere a veniturilor salariale in acest moment. Deci aceasta miscare este clar cu un scop pur electoral, presedintele considerand ca partidul sau va pierde alegerile (...) Urmatorul Guvern va trebui sa faca miscarea inapoi si sa reduca salariile la nivelul prezent. In al doilea rand, este o pacaleala pentru ca ceea ce a anuntat presedintele, o crestere de 15%, nu compenseaza nicidecum pierderile salariale care au avut loc in anul 2010, pentru ca intre timp este evident ca inflatia a erodat o parte din puterea de cumparare si, de asemenea, sunt foarte multe alte sporuri salariale care au fost taiate", a spus Tariceanu.

"Este numai un joc politic pe care Traian Basescu il face cu inconstienta, in incercarea disperata de a redresa echilibrul politic in favoarea PDL", a conchis fostul premier liberal.

Foto: Intactimages

PNL a stabilit echipa de campanie pentru locale: Vezi cine "face cartile"!... Ponta: Nu se majoreaza niciun salariu. Se restituie o parte din ce s-a luat, dar nici macar cat s-a taiat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x