Antena Căutare

Catalin Voicu ataca din banca acuzatilor

Senatorul PSD a contestat inregistrarile abientale si interceptarile facute de DNA si SRI in dosarul in care a fost arestat, argumentand ca are cunostinta despre existenta in Romania "a unui program american care poate contraface tot ce inseamna audio si video". Iar in ultimul cuvant adresat judecatorului Inaltei Curti de Casatie siJustitie (ICCJ), senatorul a spus ca, in calitatea sa de membru al Comisiei de Aparare, s-a straduit mai mult de trei luni de zile sa audieze persoane implicate in cazul rapirii din Irak a celor trei jurnalisti romani, precizand ca rezultatul final a fost "unul sumbru".

"Contest acele discutii purtate intre mine si generalii Matei si Isac, precum si cu alti doi politisti, pe motiv ca inclusive cele patru personae, audiate fiind in fata procurorilor, nu isi recunosc vocile de pe acele inregistrari, nu recunosc ordinea discutiilor, precum nici pasaje intregi din acele discutii", a explicat Voicu.

El a precizat ca anchetatorii nu ar fi lasat ordinea fireasca a interceptarilor si ar fi pus pasaje dintr-o anumita discutie , intr-o alta discutie.

Catalin Voicu a spus ca momentul in care a fost "saltat de pe strada " in 11 decembrie 2009 ar fi fost urmare a faptului ca in 10 decembrie 2009, el, impreuna cu alti colegi ai sai, au semnat in numele PSD o cerere pe care ar fi inaintat-o instantei Curtii de Apel Bucuresti prin care contestau decizia BEC de validare a alegerilor prezidentiale.

Referitor la discutiile pe care le-a purtat cu senatorul PSD Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei Radu Mazare, senatorul Voicu a aratat: ca acestea au avut loc "intr-o carciuma, la un pahar".

"Toate discutiile dintre mine si Mazare au avut loc intr-o carciuma. In acea carciuma, trebuie sa intelegeti, veneau reprezentanti de la toate partidele politice; la parter un partid, la etaj alt partid. Acolo toate discutiile erau libere, erau discutii la un pahar ca sa ma intelegeti, ca intre barbati, colegiale, era normal sa fiu interesat care este gradul meu de sustinere", a spus Voicu.

Iar referitor la omul de afaceri Marius Locic, senatorul Voicu a spus ca acesta ar fi primit un telefon de amenintare din partea unei persoane straine, care i-a aratat faptul ca ar fi oferit multi bani in Politia Capitalei pentru ca afaceristul sa fie arestat.

Ultimul la care Catalin Voicu a facut referire in declaratia sa a fost omul de afaceri Costel Casuneanu despre care a aratat ca il cunoaste de pe vremea cand era senator de Bacau, fiind la mijloc o perioada mai mare de 10 de zile.

Voicu a contrazis acuzatiile DNA cum ca ar fi luat de la Casuneanu 260.000 de euro precizand ca suma imprumutata de la Casuneanu pentru finul sau Dan Floarea Radu a fost de 200.000 de euro.
"In iunie 2009 i-am cerut lui Costel Casuneanu 60.000 de euro, bani pe care el nu i-a putut da, la acel moment, pentru ca firmele sale erau intr-o situatie grea. Pentru ca nu am reusit la acel moment sa iau de la Casuneanu acei bani am apelat la omul de afaceri Ion Zburlea care a putut sa-mi dea acesti bani. Deci nu este adevarat ca as fi luat de la Casuneanu 260.000 de euro, singurii bani luati de la el fiind cei 200.000 de euro pe care Dan Forea trebuia sa-i returneze in luna decembrie 2009", a mai aratat Voicu.

Intrebat de instanta daca acesti bani imprumutati au fost returnati omului de afaceri Costel Casuneanu, Voicu a precizat ca nu poate raspunde cu exactitate acest lucru, pe motiv ca nu a mai putut lua legatura cu Dan Floarea dupa izbucnirea scandalului odata cu retinerea sa in luna decembrie.

Voicu repune pe tapet cazuljurnalistilor rapiti in Irak
In ultimul cuvant in fata judecatorului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Catalin Voicu a sustinut ca, in calitatea sa de membru al Comisiei de Aparare, s-a straduit mai mult de trei luni de zile sa audieze persoane implicate in cazul rapirii din Irak a celor trei jurnalisti romani, precizand ca rezultatul final a fost "unul sumbru".

"Zeci de milioane de euro au plecat din Romania in Irak si au ajuns in conturile politiei irakiene si doar putin peste un milion de euro in conturile rapitorilor", a sustinut Voicu.

El a spus ca nu intelege de ce procurorii nu investigheaza si acest fenomen.
"Un singur om ma vrea in arest si nu m-a vrut la Interne, iar DNA il reprezinta, nu eu vorbesc la Palatul Cotroceni pe telefoane", a conchis, scurt, Voicu, fara a preciza la cine face referire.

Casuneanu, Costiniu si Locic, 29 de zile in arest... Teo Trandafir, exceptia de la regula PDL: Candidata are liber la televiziunile trecute pe index...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x