Antena Căutare

Ce conţine studiul din Franţa, invocat de Iohannis. Francezii sunt foc și pară: ”Despre ce vorbește președintele român?”

Anunțul făcut de Klaus Iohannis, privind decizia de a păstra închise școlile, gradinițele și universitătile până în toamnă a stârnit numeroase controverse. Șeful statului a motivat alegerea spunând că în Franța redeschiderea școlilor a dus la infectarea elevilor și a cadrelor didactice. Autoritățile franceze au infirmat informația.

Reprezentații francezi au adus clarificări în ceea ce privește declarația făcută de președintele României potrivit căreia Franța ar fi făcut experimente pe copii, pentru a vedea cum s-a răspândit coronavirusul, notează Antena 3, care a prezentat, în exclusivitate, documentul cu studiul care a stat la baza declarațiilor lui Iohannis.

Citește și: "Într-o provincie din Franţa s-a deschis experimental şcoala şi experimentul nu a decurs bine, Elevii au fost testaţi pozitiv şi mai mulţi dascăli au ajuns la terapie intensivă”, a relatat Klaus Iohannis.

Francezii susțin că nu au făcut niciun experiment cu deschiderea școlilor

Antena 3 a prezentat documentul pe care președintele României l-a invocat pentru cei de la liberacion.fr, în condițiile în care aceștia au scris Administrației Prezidențiale pentru a afla cine l-a informat pe președinte cu privire la o astfel de informație complet falsă.

”Despre ce vorbește președintele român? CheckNews nu a găsit nicio menționare a vreunui asemenea experiment în presa franceză. Contactat de CheckNews, Ministerul Educației Naționale din Franța a dezmințit oficial: ”Nicio școală nu a fost redeschisă cu titlu experimental, singurii elevi care au fost acceptați după închiderea școlilor fiind cei ai personalului medical și al persoanelor care asigură securitate internă”, se arată în publicația liberacion.fr.

Citește și: Creșele și centrele after-school, redeschise?! Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Muncii: ”Am găsit soluția pentru părinții care trebuie să revină la muncă!”

”Într-adevăr un studiu serologic a fost efectuat de institutul Pasteur la liceul Jean-Monnet din Crepy-en-Valois, în departamentul Oise. Dar, spre deosebire de ce a înțeles președintele român, așa cum arată declarația sa din 27 aprilie, această campanie s-a făcut la cel puțin o lună de la închiderea liceului, care și-a închis porțile la începutul lunii martie și nu a mai fost redeschis de atunci, nici cu titlu experimental, nici pentru un alt motiv”, au precizat francezii.

Ultimă oră! Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită... Barometrul Europa FM - PNL scade pentru a treia lună consecutiv, la 33%, PSD a urcat cu aproape un procent, la 24.8%, US...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x