Antena Căutare

Salarii uriașe în Parlament în 2018! Cât câștigă, lunar, un parlamentar

Cât câștigă un parlamentar în România? Este întrebarea care stă pe buzele multor români. Motivul? Pensiile speciale propuse de Parlamentari au stârnit numeroase controverse, iar aleșii au alocat și mai mulți bani pentru cele două camere. Astfel, Bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost majorate considerabil: 50 de milioane de lei în plus la Senat și alte 44 pentru Camera Deputaţilor.

Cât câștigă un parlamentar în România? Este întrebarea care stă pe buzele multor români. Motivul? Pensiile speciale mai mari, propuse în Parlament, au stârnit numeroase controverse, iar aleșii au alocat și mai mulți bani pentru cele două camere. Astfel, Bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost majorate considerabil: 50 de milioane de lei în plus la Senat și alte 44 pentru Camera Deputaţilor.

Bugetul pentru pensiile speciale ale parlamentarilor, dacă amendamentul va fi votat și promulgat, va fi și el de aproximativ 45 de milioane de lei.

Deputatul USR, Iulian Bulai, a dezvăluit, la cererea Digi24, câţi bani încasează în fiecare lună un parlamentar.

„Un parlamentar primeşte o indemnizaţie lunară netă de 10.000 de lei. Mai primeşte, de asemenea, dacă este din provincie, dacă nu este din Ilfov sau Bucureşti, suma de 4.600 de lei pentru cazare în Bucureşti. Mai primeşte de asemenea o sumă forfetară pentru cabinetele parlamentare şi activitatea parlamentară din circumscripţiile electorale care înseamnă 25.000 de lei, dintre care jumătate sunt decontabili, jumătate sunt luaţi pe declaraţie pe proprie răspundere. Mai primeşte un parlamentar 1.400 de lei, transport în circumscripţia electorală. Mai primeşte, depinzând de numărul de zile pe care îl petrece în Parlament, o diurnă care cred că este în jurul a 200 de lei. Mai sunt telefon, tabletă, transport gratuit cu trenul – CFR, indiferent unde, atât la clasa 1, cât şi la vagon de dormit, cât şi o călătorie dus întors către circumscripţia electorală cu avionul”, a transmis deputatul Iulian Bulai.

În total, peste 40.000 de lei, lunar

Sunt peste 500 de deputaţi sau foşti deputaţi care încasează pensie specială. Suma alocată a crescut de la 28.5 milioane de lei, la 28.7 milioane de lei. Şi senatorii au alocat pentru cei peste 221 de beneficiari ai pensiilor speciale un buget suplimentar – de la 14.2 milioane anul acesta, la peste 14.6 milioane anul viitor. Pe lângă banii care îi primesc, au crescut şi alte cheltuieli. Spre exemplu, anul viitor, Senatul a alocat 14.3 milioane de lei cheltuieli de protocol, 2,1 milioane de lei cu deplasările externe, două milioane pentru carburanţi şi 320 de mii de lei pentru materiale de curăţenie, mai scrie sursa citată.

O pensie specială pentru foştii parlamentari porneşte de la 3.400 de lei, pentru cei care au avut un mandat şi sare de 10.000 de lei, pentru cei care au avut mai mult de trei mandate.

Scandal cu huiduieli în Parlament. Legea Pensiilor, amânată din cauza incidentului... Toți ROMÂNII vor fi ÎNFURIAȚI când vor afla asta. Unde se duc BANII! Este revoltător!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x