Antena Căutare

Ludovic Orban, avertisment, în lupta cu coronavirusul: „De acest lucru depinde controlul epidemiei!”

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că este absolut necesar ca în perioada următoare Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor și celelalte ministere implicate să fie pregătite pentru o creștere a numărului de cetățeni români care revin în țară.

Ludovic Orban, avertisment, în lupta cu coronavirusul: „De acest lucru depinde controlul epidemiei!”
Ludovic Orban

Premierul a precizat că numărul românilor din străinătate care revin în țară va crește, numai miercuri dimineață intrând în țară aproximativ 3.500 de persoane.

„Ați văzut cât e de mare numărul cetățenilor români care revin în țară. Numai astăzi dimineață au intrat în România peste 3.500 de cetășeni români din alte state europene. Trebuie să fiți foarte fermi în impunerea măsurilor pe care le-am decis”, le-a spus Orban miniștrilor.

Prim-ministrul a reamintit că oricine vine dintr-o zonă precum Italia va trebui să intre în carantină, iar cine vine din țările cu peste 500 de cazuri va trebui să intre în izolare la domiciliu.

Ludovic Orban a mai spus că i-a cerut ministrului de Interne o reglementare care să prevadă rolul clar, pe lângă cel al Poliției și Jandarmeriei, al primăriilor în impunerea măsurilor legate de izolarea la domiciliu.

„De modul în care reușim să convingem românii care se află în izolare la domiciliu să respecte regulile de izolare la domiciliu ca să nu transmită acest virus în comunitate va depinde ținerea sub control a numărului de persoane contamintate (...)

Sistemul de sănătate trebuie să facă apel și la medicii de familie. Ei știu comunitățile locale, oamenii pe care îi au în grijă, și trebuie susținuți să aibă tot ce e necesar, echipamente de protecție, pentru a se implica în asigurarea serviciilor de sănătate pentru cei izolați la domiciliu", a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din companiile care și-au încetat activitatea, din cauz... Parlamentul votează joi solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la încuviinţarea stării de urgenţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x