Cum arăta Angela Merkel când era mică. Cancelarul Germaniei nu s-a schimbat mult de atunci

Angela Dorothea Kasner, cunoscută și sub numele de Angela Merkel, este unul dintre cei mai influenți politicieni din lume. Cancelarul Germaniei s-a născut la Hamburg, pe data de 17 iulie 1954.

Angela Dorothea Kasner, cunoscută și sub numele de Angela Merkel, este unul dintre cei mai influenți politicieni din lume. Cancelarul Germaniei s-a născut la Hamburg, pe data de 17 iulie 1954

Profimediaimages.ro

Fizician la origine, Merkel a intrat în politică după căderea Zidului Berlinului în 1989. Ridicându-se în funcția de președintă a partidului Uniunii Democrate Creștine, Angela a devenit prima femeie cancelar din istoria Germaniei și una dintre figurile de frunte ale Uniunii Europene, după alegerile din 2005.

Unde a crescut Angela Merkel și cum arăta în copilărie

Angela Merkel s-a născut pe data de 17 iulie 1954, la Hamburg, Germania. Fiica unui pastor, care s-a mutat pentru a-și continua studiile de teologie, Merkel a crescut într-o zonă rurală, la nord de Berlin, în Republica Democrată Germană de atunci.

Mama Angelei Merkel era un profesor care a fost cândva membru al Partidului Social Democrat din Germania. De la o vârstă fragedă, Angela era interesată atât de religie, cât și de politică.

Citește și: În București rata îmbolnăvirilor de COVID-19 a trecut de 2 la mia de locuitori. Ce restricții urmează să fie impuse

S-a dovedit a fi o elevă bună la școală și a excelat în limba rusă și matematică. După terminarea studiilor, a intrat la Universitatea din Leipzig, unde s-a dedicat fizicii din 1973 până în 1978.

În 1978, ea a intrat la Institutul Central de Chimie Fizică al Academiei de Științe din Berlin-Adlershof. În cele din urmă, a câștigat un doctorat pentru teza sa de chimie cuantică în 1986 și a rămas asociată cu academia ca cercetător până în 1990.

Cum a ajuns Angela Merkel cancelar

După căderea Zidului Berlinului, în 1989, Merkel s-a alăturat partidului politic Uniunii Democrate Creștine. La scurt timp după aceea, a fost numită în cabinetul lui Helmut Kohl ca ministru pentru femei și tineri, iar mai târziu a preluat atribuțiile ce țineau de mediu și siguranța nucleară.

După înfrângerea lui Kohl la alegerile generale din 1939 a fost numită secretar general al CDU. În 2000, Merkel a fost aleasă lider de partid, dar a pierdut alegerile pentru postul de cancelar în 2002.

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Bulgaria a intrat în zona roșie. Ce se întâmplă cu Germania și Croația

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

În 2005, l-a învins pe Gerhard Schröder și a fost declarată prima femeie cancelar din istoria Germaniei.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri