Antena Căutare

Cum arată celula în care Elena Udrea se află. Ce se găsește în camera unde se află în arest în Bulgaria

Joi, 14 aprilie, Elenei Udrea i s-a respins cererea de arest la domiciliu. Fostul ministru al Turismului a fost condamnată la șase ani de închisoare și a fost prinsă în Bulgaria, unde va și rămâne în arest.

elena udrea in costum si incatusata langa o politista Galerie
Joi, 14 aprilie, Elenei Udrea i s-a respins cererea de arest la domiciliu. Fostul ministru al Turismului a fost condamnată la șase ani de închisoare și a fost prinsă în Bulgaria, unde va și rămâne în arest. | Getty Images

Curtea de Apel din Sofia s-a pronunţat, joi, pe cererea Elenei Udrea de înlocuire a arestului cu arestul la domiciliu. Solicitarea sa a fost respinsă, a transmis Antena 3.

Astfel, Elena Udrea va rămâne în celula din Bulgaria pe care o ocupă de când a fost prinsă. Asta se va întâmpla până ce va avea loc soluționarea cererii de extrădare.

Citește și: Cum a încercat Elena Udrea să convingă judecătorii din Bulgaria să nu o trimită în România. Ce pledoarie a avut

Potrivit postului Digi 24, judecătorii au ajuns la concluzia că fostul politician nu se află în pericol dacă va sta în arest, în ciuda faptului că Udrea a adus documente care atestă că are probleme de sănătate.

Pe data de 19 aprilie 2022, fostul ministru va afla dacă va fi extrădată în România. Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, dar a reuşit să iasă din ţară, prin Vama Giurgiu, înainte de emiterea mandatului.

Cum arată celula în care se află Elena Udrea

Până când va fi extrădată, Elena Udrea va rămâne în celula din Bulgaria. Închisorile din țara vecină sunt diferite de cele din România.

Camerele de detenție de acolo au fie două paturi, fie trei și au inclusiv o masă pentru ca deținuții să ia masa ori să aibă diferite activități.

De asemenea, celulele sunt echipate și cu atâtea scaune câte persoane sunt în interior, dar și ferestre foarte mari.

Citește și: Ce se întâmplă cu pronunțarea deciziei în cazul Elenei Udrea. Ce au hotărât magistrații din Bulgaria

În o cameră de acest gen stă acum și Elena Udrea care așteaptă să fie extrădată în România. Avocații ei încearcă să evite extrădarea, pe motiv că fostul politician este în pericol în închisorile de la noi.

Apărătorii au susținut că Elena Udrea a fost amenințată cu moartea în perioada când s-a aflat în detenție în România.

Elena Udrea, de pe 8 aprilie în arest

Pe 8 aprilie 2022, Elena Udrea a fost reţinută pentru 24 de ore de Poliţia Bulgară, în baza mandatului european de arestare emis de autorităţile române.

Elena Gabriela Udrea, care a fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului din 2009 până în 2012, a fost reţinută în urma unui mandat european emis de Poliţia Română, de oprire a unui vehicul care intră în Bulgaria.

Citește și: Cum arată locuința din Corbeanca a Elenei Udrea. Vila are 4 dormitoare și este situată într-un cartier semi-rezidenţial

La vremea respectivă, autorităţile române au transmis că în maşină se afla o româncă condamnată la şase ani de închisoare pentru corupţie. Ministerului de Interne bulgar i s-a cerut să oprească cetăţeanul român să părăsească ţara sau să evadeze.

Udrea a fost reţinută în apropierea punctului de control Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia.

Fostul ministru a fost dat în urmărire după ce a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Traian Băsescu se mută în casă nouă, după problemele de sănătate. Imagini cu noul apartament din cartierul vedetelor... Ce avere a declarat Elena Udrea, ultima dată când a deținut o funcție publică. Ce terenuri și bijuterii deținea când era...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x