Antena Căutare

Cum se simte Traian Băsescu. Ce dezvăluiri a făcut Lucian Iliescu despre starea de sănătate a fostului președinte

Starea de sănătate a lui Traian Băsescu s-ar fi agravat, transmite fostul senator Lucian Iliescu, după ce ar fi suferit un accident vascular cerebral. El a afirmat la RTV că fostul președinte nu vorbește.

traian basescu imbracat intr-un costum negru langa o masina Galerie
Starea de sănătate a lui Traian Băsescu s-ar fi agravat, transmite fostul senator Lucian Iliescu, după ce ar fi suferit un accident vascular cerebral. El a afirmat la RTV că fostul președinte nu vorbește. | Getty Images

Vineri, Realitatea Plus transmitea că Traian Băsescu a fost internat într-un spital din Paris după ce i s-a făcut rău pe holul Parlamentului European.

La momentul respectiv, în presă se scria că a fost la Spitalul Militar pentru niște investigații, după care s-a întors la Bruxelles. Miercuri, când a primit sentința instanței de colaborare cu Securitatea, Traian Băsescu ar fi cedat pe fondul stresului și șocului primit.

După acest moment, fostul președinte ar fi fost dus la un spital din Bruxelles pentru alte investigații. Câteva ore mai târziu, era transportat pentru internare la o clinică din Franța.

Ce se întâmplă cu Traian Băsescu: ”Nu mai vorbește”

Fostul senator Lucian Iliescu, care este și un apropiat al lui Traian Băsescu, a afirmat că starea de sănătate a fostului președinte al României s-a agravat.

„E o stare gravă, nu este bine deloc. Nu mai vorbește, și-a pierdut vocea. La Spitalul Militar inițial a refuzat internarea. În urma unui AVC… asta pare, o semipareză. În general, cei care suferă AVC își pierd vorbirea.”, a afirmat fostul senator Lucian Iliescu.

Citește și: Ce au vorbit la telefon Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski. Ce asigurări i-a dat președintele României omologului ucrainean

Apropiatul lui Traian Băsescu a mai punctat că starea de sănătate a fostului președinte este gravă. ”Nici cu familia cu a putut schimba câteva cuvinte. Cei care vor să arunce acum pietre, să mai aștepte.”, a mai zis Lucian Iliescu.

Acesta a confirmat informația conform căreia Traian Băsescu se află internat într-o clinică din Franța.

”Traian Băsescu a mers și la Spitalul Militar, însă a refuzat să rămână internat, a vurt tratament ambulatoriu. Dar starea i s-a agravat și a fost dus de urgență în străinătate", a mai spus Lucian Iliescu la România TV.

Ce este un accident vascular cerebral (AVC)

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență medicală și se produce când alimentarea unei zone din creier este întreruptă sau redusă, împiedicând țesutul cerebral să primească oxigen și substanțe nutritive.

Astfel, celulele cerebrale încep să moară în decurs de câteva minute. AVC-ul este o urgență medicală, însă cu ajutorul tratamentului adecvat, poate fi prevenită dizabilitatea care s-ar putea instala în urma lui.

Citește și: Motivul pentru care România nu ar trebui să își facă griji cu privire la amenințările din partea Rusiei. Mesajul lui Nicolae Ciucă

AVC-ul vine și cu o serie de complicații, printre care:

  • Paralizie sau pierderea mobilității musculare
  • Dificultate în vorbire sau înghițire
  • Pierderi de memorie sau dificultăți de concentrare
  • Tulburări emoționale
  • Tulburări comportamentale
  • Dureri.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x