Căutare Live

Curtea Constitutionala se va pronunta azi cu privire la reprezentarea Romaniei la Consiliul European

Premierul Victor Ponta a sosit, miercuri dimineata, la Curtea Constitutionala, unde se va discuta sesizarea depusa de presedintele Traian Basescu privind reprezentarea la Consiliul European de la Bruxelles. Premierul a venit insotit de ministrii Mircea Dusa si Titus Corlatean.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca miercuri dimineata va merge la Curtea Constitutionala, unde se discuta sesizarea depusa de presedintele Traian Basescu privind reprezentarea la Bruxelles, iar joi va pleca la Consiliul European.

Ponta a spus, intrebat daca va tine cont de decizia pe care Curtea o va adopta miercuri privind reprezentarea la Bruxelles, ca el trebuie sa tina cont de ceea ce a decis Parlamentul.

"Daca Curtea va decide ca exista un conflict intre Parlament si presedinte, nu sunt eu cel care trebuie sa-l rezolv. (...) Guvernul nu se afla in conflict cu presedintele pe aceasta tema. Daca presedintele se declara nemultumit de declaratia Parlamentului, atunci poate sa ceara Curtii constatarea unui conflict intre Parlament si presedinte", a spus Ponta.

Intrebat ce face daca presedintele merge la Consiliu, Ponta a raspuns: "Eu merg joi la Bruxelles. Maine discutam in Guvern ultimele propuneri primite. As vrea sa discut si cu presedintele daca va mai fi timp care sunt pozitiile Romaniei, pentru ca nu vreau sa merg acolo doar cu pozitia Guvernului sau a Parlamentului. Ar fi foarte bine sa fie o pozitie coordonata si cu presedintele".

Ponta a spus ca si-ar fi dorit sa mearga impreuna cu presedintele la Consiliu, dar acest lucur nu este posibil din cauza deciziilor anterioare luate de forul european privind reprezentarea. Intrebat daca se va mai intalni cu presedintele pentru a discuta pe aceasta tema, Ponta a raspuns: "Nu stiu. Daca exista timp in program, sigur. Eu sunt dispus la dialog institutional".

Presedintele Traian Basescu a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la conflictul juridic de natura constitutionala privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European, sesizarea urmand sa fie discutata miercuri.

Citeste si Antena3!

FOTO: Intact Images

Curtea Constitutionala se va pronunta azi cu privire la reprezentarea Romaniei la Consiliul European... UPDATE! Cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul Adrian Nastase, judecata joi de Tribunalul Bucuresti...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri