Antena Căutare

Dan Voiculescu: "Traian Basescu este o gafa a istoriei"

Citeste un interviu cu cartile pe fata despre realitatea din Romania, acordat de presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, Jurnalului National!

● Intr-un interviu acordat de curand, cu ocazia zilei dumneavoastra de nastere, ati afirmat ca sunteti un om implinit. Aveti o familie unita, ati fondat o afacere importanta, care va plaseaza in topul celor mai bogati oameni din Romania. In aceste conditii, de ce mai faceti politica, ce va mai trebuie?

Este o intrebare pe care o aud frecvent, chiar si de la persoanele cele mai apropiate. Va raspund printr-o intrebare: mergeti pe strada si vedeti o persoana, un copil, un batran agresat. Puteti sa il ajutati sau sa va continuati drumul. Ce faceti?

● Incerc sa-l ajut...

De ce? Dumneavoastra sunteti tanara, sanatoasa, puternica si nu ati fost agresata. De ce sa ajutati? Va raspund eu: pentru ca asa este natural, omenesc. Nu e nimic suspect. La fel si eu, incerc sa ajut, cat si cum pot.

● Pare simplu, dar stiti foarte bine, nu e deloc asa.

Ba eu cred ca exact asa este. Nu putem trai indiferenti la suferinta celor din jur. Cand vad batrani obligati sa traiasca din 4-5 sute de lei dupa o viata de munca, n-are cum sa nu-mi pese. Am avut o mama extraordinara, am un tata de 93 de ani, nu pot sa le ignor dorintele si suferinta. Cand vezi copii fara nici o sansa la educatie, la o viata decenta, n-am cum sa nu ma implic. Am trei fete si patru nepoti, stiu cat de important este sa ii ajut, sa ii indrum. E simplu.

● Ar mai fi o explicatie pentru prezenta dumneavoastra in politica, cea pe care ne-o aminteste constant domnul presedinte Basescu: ramaneti in politica pentru ca vreti sa va sporiti averea si influenta.

Nici presedintele nu crede cu adevarat in explicatia asta, care se plaseaza chiar si sub inteligenta temperata a domniei sale. Sa explic concret: un om de afaceri interesat de influenta si avere nu-si va asuma niciodata o functie explicit politica, pentru ca un asemenea om nu risca niciodata sa ajunga in Opozitie. Un personaj preocupat de influenta si avere este prieten cu toata lumea, dar in special cu Puterea. In schimb, Partidul Conservator, asa mic cum e, a iesit de bunavoie de la putere - caz fara precedent. Personal, m-am pozitionat intr-un conflict deschis cu presedintele Basescu, cel care, de sase ani, controleaza autoritar puterea politica in Romania, imparte sferele de influenta si separa arbitrar averile in bune si rele. Asadar, in mod evident, politica nu este pentru mine o oportunitate de afaceri.

● Care este sursa acestui conflict permanent cu Traian Basescu? Nu cumva tocmai lupta pentru putere?

Am spus-o inca din 2006, Basescu este un pericol structual pentru Romania. Marea sa problema este incapacitatea de a-si evalua corect capacitatile. Acest presedinte cu o cultura generala de almanah si o experienta de viata rudimentara este o gafa a istoriei. De sase ani nu a realizat nimic. Supravietuieste exclusiv prin conflict, iar acest conflict ameninta insasi existenta societatii romanesti. Sub mandatele sale, saracia este dublata de ura si neincredere. A atacat sistematic profesorii, medicii, pensionarii, bugetarii, micii intreprinzatori, mamele, copiii, pe oricine a refuzat sa-l urmeze neconditionat. Astfel, lupta cu Traian Basescu a devenit o obligatie civica, o responsabilitate sociala. Nu am mize personale anti-Basescu.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Intactimages

Igas : "Vad ca doamnele sunt interesate de Ciocan!"... Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc este citita in Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x