Antena Căutare

Dăncilă, după reacţia preşedintelui Iohannis pe tema comisarului european: Încă o încercare de sabotare a intereselor ţării; nominalizarea – solicitată ferm şi explicit de doamna Ursula von der Leyen

Premierul Viorica Dăncilă susţine că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis referitoare desemnarea unui candidat pentru funcţia de comisar european din partea României este ”încă o încercare de sabotare a intereselor ţării”. Dăncilă afirmă că nominalizarea unei persoane a fost ”solicitată ferm şi explicit de doamna Ursula von der Leyen”, iar şeful statului cunoaşte acest lucru, dar alege să dezinformeze ”o ţară întreagă în scop electoral”.

”Am văzut ieşirea furibundă a Preşedintelui Iohannis cu privire la desemnarea comisarului european din partea României, încă o încercare de sabotare a intereselor ţării. Îl informez pe Klaus Iohannis că decizia de a ne desemna urgent comisarul este o obligaţie a Guvernului României şi este ferm şi explicit solicitată în scrisoarea preşedintelui ales al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Se poate vedea că acest document se află şi în atenţia dumnealui, dar alege să dezinformeze o ţară întreagă în scop electoral. Este ruşinos şi este riscant pentru interesul şi imaginea României”, a scris, marţi, pe Facebook, Viorica Dăncilă.

Aceasta a precizat că, indiferent dacă îi convine sau nu preşedintelui, ”acesta este procesul firesc şi corect pe care ţara noastră trebuie să îl urmeze”.

”Domnul Victor Negrescu, chiar dacă nu se califică drept «comisarul lui Iohannis», este fost ministru al Afacerilor Europene şi fost membru al Parlamentului European, un profesionist desăvârşit, cu o vastă experienţă de lucru în instituţiile europene, în care am deplină încredere că va putea gestiona cu succes acest mandat din partea României”, a mai scris Dăncilă.

Premierul Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european, preşedintele Klaus Iohannis declarând că aceasta nu are nicio legitimitate pentru a face propuneri pe această poziţie.
Conform şefului statului, desemnarea unui comisar european din partea ţării noastre de către un guvern care nu mai are niciun fel de atribuţii constituţionale şi legale în acest sens este un gest iresponsabil, de sfidare atât a cetăţenilor români, cât şi a partenerilor europeni.

Sursa : news.ro

Senatorul Marcel Vela, propus la Interne, a fost avizat în comisiile de specialitate. El a vorbit despre desecretizarea ... CSM a aprobat eliberarea din funcţia de procuror a Laurei Codruţa Kovesi, după numirea în funcţia de procuror-şef la Par...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x