Antena Căutare

Dăncilă: Nu e normal ca între un ministru şi şeful CSM să fie un astfel de conflict / Relaţia cu Ana Birchall, una instituţională

Premierul Viorica Dăncilă consideră că între ministrul Justiţiei, Ana Birchall, şi şeful Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, nu trebuie să fie un astfel de conflict şi crede că lucrurile puteau fi lămurite prin dialog. Dăncila spune că relaţia pe care o are cu Birchall este una instituţională.

Premierul Viorica Dăncilă consideră că între ministrul Justiţiei, Ana Birchall, şi şeful Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, nu trebuie să fie un astfel de conflict şi crede că lucrurile puteau fi lămurite prin dialog. Dăncila spune că relaţia pe care o are cu Birchall este una instituţională.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, luni, la emisiunea Adevărul Live, în ce relaţie este cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall. "Este revocată, am propus revocarea. Relaţiile sunt relaţiile instituţionale pe care le am cu toţi ceilalţi miniştrii. E adevărat, partidul a fost foarte supărat pentru că noi am spus că nu mai intervenim în justiţie. Am învăţat din alegerile europarlamentare că nu trebuie să mai avem ca şi subiect justiţia, justiţia trebuie făcută de magistraţi, acolo trebuie căutat un consens pentru a merge mai departe. Anumite afirmaţii ale doamnei ministru a nemulţumit şi de aceea au fost reacţiile de la partid. Relaţiile sunt aşa cum trebuie să fie între un ministru şi primul ministru”, a declarat Viorica Dăncilă. Ea s-a referit şi la conflictul dintre Ana Birchall şi Lia Savonea, spunând că acesta nu trebuia să aibă loc.

"Mi se pare că astfel lucruri nu trebuie să aibă loc. Nu este normal ca între un ministru şi şeful CSM să existe un astfel de conflict şi acest conflict să se facă prin intermediul mass mediei. Cred că lucrurile se puteau lămuri altfel şi cred că dialogul era cel mai important în această situaţie”, a explicat premierul. Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă este de acord cu Adina Florea în fruntea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, spunând că nu vrea să intervină în acest domeniu. "Nu trebuie să fiu eu de acord. Nu o cunosc, mi se pare că am văzut-o o dată pe doamna Adina Florea. Nu vreau să intervin în justiţie şi cred că cei din Justiţie trebuie să hotărască cine este şeful secţiei speciale, hotărârile care se iau, ceea ce se acceptă sau nu pe GRECO. Uitaţi Olanda, de exemplu. Ei nu au făcut modificările pe GRECO pentru că au spus că asociaţiile de magistraţi trebuie să ajungă la un consens pentru a putea lua o decizie. Eu cred că magistraţii îşi cunosc foarte bine meseria şi cred că noi din punct de vedere politic nu trebuie să mai intervenim în justiţie”, a mai spus premierul. Întrebată dacă este de acord cu Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, Dăncilă a răspuns: “Nu pot fi eu de acord, trebuie să fie magistraţii de acord”.

Sursa : news.ro

Dăncilă: Dorinţa lui Victor Ponta este de a distruge PSD, cred că este o ură împotriva PSD... Orban: Avertizez public preşedintele PSD şi negociatorii PSD că orice promisiune făcută, în bani sau în funcţii, către p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x