Antena Căutare

Decizii CSAT: Ne retragem din Kosovo si privatizam CFR Marfa

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a hotarat, in sedinta de luni, retragerea celor 178 de jandarmi si politisti romani din Kosovo, a avizat proiectul de Hotarare de Guvern pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor pentru privatizarea a peste 50% din actiuni, si a reglamentat situatia secretelor militare de stat dinntre Romania si Statele Unite, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit CSAT, detaliile actiunii de retragere a jandarmilor si politistilor romani din Kosovo vor fi stabilite in coordonare cu partenerii europeni.

"CSAT a analizat Raportul privind prezenta Romaniei cu jandarmi si politisti in Kosovo si a hotarat retragerea celor 178 de jandarmi si politisti romani, odata cu terminarea turului de serviciu, programata pentru luna decembrie a.c.. Detaliile actiunii de retragere vor fi stabilite in coordonare cu partenerii europeni", conform comunicatului Administratiei Prezidentiale.

In aceeasi sedinta CSAT a avizat proiectul de HG pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa.

"Membrii CSAT au avizat proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru privatizarea a peste 50% din actiunile companiei, cu obligatia respectarii de catre companie a nevoilor de transport in situatii de urgenta, precum si a celor care deriva din angajamentele Romaniei in cadrul NATO si in cadrul acordurilor cu Statele Unite ale Americii", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, CSAT a aprobat si semnarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru amendarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul SUA referitor la masurile de protectie a informatiilor militare secrete de stat, incheiat la Washington la 21 iunie 1995.

Foto: Intactimages

Decizie CSAT: Cadastrul, sub "frunza" Elenei Udrea... Crin Antonescu si Victor Ponta asigura: USL nu se rupe!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x