Antena Căutare

Desi anunta disponibilizari pentru a face economii, Emil Boc decide noi angajari

Cabinetul Boc isi aroga dreptul de a angaja personal in institutiile publice, fara concurs ori examen, in locul ordonatorilor principali de credite. Concret, guvernul a decis ca 15% din totalul posturilor declarate vacante (si blocate prin OUG 34/2009) sa fie deblocate, iar angajarile sa fie posibile doar cu aprobarea premierului, prin memorandum. Guvernul isi motiveaza decizia prin nevoia de angajati in structuri care gestioneaza fonduri UE, insa din textul ordonantei nu rezulta acest lucru.


Principalele noutati aduse se refera la modul in care vor fi ocupate aceste posturi. In OUG 34/2009 se preciza ca „ordonatorii principali de credite, in cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maximum 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta" si „numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget".

In textul adoptat ieri, Cabinetul Boc preia atributia de angajator si extinde numarul de posturi vacante deblocate la 15% „din totalul posturilor din institutii".

„Ocuparea posturilor vacante din ministere si alte institutii si autoritati publice din subordinea guvernului sau a ministerelor finantate integral de la Bugetul de stat (...) se aproba numai de guvern, prin memorandum", se precizeaza in textul OUG, obtinut de „Financiarul".

Executivul a sustinut ca noua ordonanta este necesara pentru a putea angaja functionari in structuri care gestioneaza fonduri UE. Din textul ordonantei nu reiese insa ca modificarile se aplica doar acestui tip de angajati. Se precizeaza in schimb ca masura vizeaza ocuparea pos¬turilor vacante din „ministere si alte institutii si autoritati publice din subordinea guvernului".

Tot articolul, in Financiarul

DNA cere arestarea lui Costiniu, Casuneanu si Locic... Dosarul "Voicu": Omul de afaceri Marius Locic a fost retinut 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x