Antena Căutare

Emil Boc: "Nu putem promite majorari de pensii si salarii. Conditiile interne si din UE nu ne permit"

Premierul Emil Boc sustine declaratiile facute marti de presedintele Traian Basescu referitoare la pensii si salarii, care nu pot suferi majorari si ca cei din clasa politica trebuie sa inteleaga ca traim vremuri grele.

Boc a mai declarat ca Guvernul pe care il reprezinta nu va deschide robinetul masurilor populiste chiar daca este un an electoral.


"Acelasi lucru am spus si eu ieri (marti - n.r.). Am spus foarte clar si responsabil, cred eu, ca nu putem promite majorari de pensii si salarii astazi, pentru ca si conditiile interne si din UE din punct de vedere economic nu permit sa facem asemenea promisiuni", a afirmat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

Intrebat in legatura cu faptul ca a fost mandatat de coalitie sa negocieze cu FMI cresterea salariilor, premierul a spus ca in scrisoarea cu Fondul a lasat deschisa posibilitatea de majorari, dar acum nu poate face astfel de promisiuni, pentru ca economia nu permite.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca nu a identificat in buget "un loc" din care sa se poata taia si da bani, dar a precizat ca nu are "competenta extraordinara a politicienilor".

foto: Intact Images

Laszlo Borbely, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI: "Vom avea posibilitatea maririi salariilor si pensiilor, cel... Parlamentul incepe miercuri o noua sesiune ordinara, cu protestul opozitiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x