Antena Căutare

Emil Boc: Renii lui Mos Craciun nu aduc vesti bune. Romanii trebuie sa vina "cu picioarele pe pamant"

Premierul Emil Boc a anuntat, vineri, ca nu sunt vesti bune din punct de vedere economic pentru Europa si nici pentru Romania.


"Din nefericire, renii lui Mos Craciun arata cam asa: prognozele de crestere economica din Uniunea Europeana sunt toate revizuite in scadere. Cresterea la nivelul UE pentru acest an a fost revizuita de la 1,8 la 1,7 si de la 2,1 la 1,4 pentru 2012. Deci, se pare ca renii lui Mos Craciun nu aduc in sanie vesti foarte bune pentru intreaga Europa. Aceasta revizuire a cresterii economice de la 2,1 la 1,4 anul viitor nu este o veste buna pentru nimeni, nici pentru Romania, care va fi obligata sa-si revizuiasca prognoza de crestere economica", a precizat Emil Boc.

Potrivit premierului, si romanii trebuie sa vina "cu picioarele pe pamant" si din perspectiva altor indicatori economici.

"Daca initial agreasem cu Comisia Europeana o prognoza de 3,5-4% pentru 2012, in baza careia am si conceput bugetul de stat, proiectul legii, acum va trebui sa discutam la alt nivel dupa aceasta revizuire a prognozei de crestere economica pentru intreaga UE si asta trebuie sa ne aduca cu picioarele pe pamant si din perspectiva altor indicatori macroeconomici -deficit bugetar, finantare-, pentru ca lumea se schimba in maniera radicala", a completat Emil Boc.

El a adaugat ca banii nu mai sunt usor de gasit pe piata pentru a putea fi finantate deficitele, deficite care se vor finanta la costuri tot mai mari din banii romanilor.

"Romania are anul acesta un deficit bugetar de minus 4,4; inseamna ca sunt cateva miliarde de euro care se imprumuta. Prin simplul fapt ca in Europa si in zona exista turbulente economice, a crescut de la o luna la alta costul dobanzilor pentru imprumuturile in vederea finantarii deficitelor", a explicat premierul.

Solutia oferita de acesta se refera la alocarea banilor pentru investitii si locuri de munca.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

VIDEO! Mania produselor BIO cucereste Opozitia... Miron Cozma si-a facut partid muncitoresc. Vezi cum se numeste si ce obiective are!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x