Antena Căutare

Executivul isi asuma raspunderea pe salarizarea profesorilor si Codul de dialog social

Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament luni, 18 aprilie, pe Codul de dialog social si salarizarea profesorilor. Cele doua proiecte au fost aprobate de Guvern si urmeaza sa fie transmise Parlamentului, urmand ca birourile permanente reunite ale Parlamentului sa stabileasca un calendar al angajarii raspunderii.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a declarat ca legea nu va afecta nivelul actual al lefurilor cadrelor didactice. Acesta a adaugat ca modificari vor avea loc la salariilor profesorilor care au beneficiat de hotarari judecatoresti prin care salariile lor erau marite cu 50% raportat la 2008, conform Mediafax.

Astfel, Funeriu a explicat ca 13.000 de profesori din 260.000 vor avea salarii modificate.

De asemenea, Codul de Dialog Social va fi modificat. Acesta va interzice negocierea unor drepturi materiale care sa depaseasca bugetul de venituri si cheltuieli alocat pentru institutia respectiva. Mai mult, Guvernul se va retrage din Consiliul Economic si Social, dar reprezentanti ai societatii civile vor fi numiti de guvern in CES.

Liderii de sindicate s-au declarat foarte nemultumiti de acest proiect.

Sursa: Antena3.ro

Foto: Intact Images

Andrei Chiliman da in judecata RATB... Senatorul PSD Catalin Voicu ramane in arest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x