Antena Căutare

Fostul lider PNL Bogdan Olteanu, condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Administraţiei Deltei Dunării

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat marţi pe fostul lider PNL Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, la 7 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat de DNA că a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul intervenţiilor la premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Decizia nu e definitivă, putând fi atacată cu apel.

”Dosar nr. 20082/3/2017: condamnă pe inculpatul OLTEANU BOGDAN la pedeapsa principala de 7 ani închisoare şi aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv a drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si k din C.p., pe o perioadă de 5 ani. Confiscă de la inculpat contravaloarea în lei a sumei de 1000000 (un milion) euro, reprezentând suma traficată. Menţine sechestrele asiguratorii asupra sumelor de 50000 (cinci zeci mii) euro si respectiv 100000 (una suta mii) euro. Cu drept de apel”, se arată în minuta instanţei prezentată de .

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată în 18 octombrie 2016, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul intervenţiilor la premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Banii de la Sorin Ovidiu Vîntu ar fi ajuns printr-un intermediar la Bogdan Olteanu, fiind daţi în biroul acestuia din PNL, au arătat procurorii în rechizitoriu. Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru şi într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

În umră cu un an a fos trimis în judecată şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. pentru cumpărare de influenţă în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Delteri Dunării.

Dosarul a fost disjuns pe motiv că, iniţial, Vântu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.

Sursa : news.ro

USR a încercat introducerea proiectului de lege privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor pe ordinea de z... Lovitură în Ajun de Crăciun. Viorel Hrebenciuc, fostul lidr al PSD, condamnat la închisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x