Antena Căutare

Gabriela Firea, despre alegerile prezidenţiale: "Mi-aş dori foarte mult să nu fie doar o participare formală, să facem figuraţie"

Gabriela Firea afirmă că nu crede că PSD are şanse să câştige alegerile prezidenţiale fără o alianţă cu „partenerii tradiţionali” de la ALDE şi Pro România. În plus, Firea a spus că şi-ar dori ”să nu fie doar o participare formală” la alegerile prezidenţiale.

Gabriela Firea afirmă că nu crede că PSD are şanse să câştige alegerile prezidenţiale fără o alianţă cu „partenerii tradiţionali” de la ALDE şi Pro România. În plus, Firea a spus că şi-ar dori ”să nu fie doar o participare formală” la alegerile prezidenţiale. Primarul Capitalei a evitat să spună dacă este sau nu interesată să candideze la alegerile prezidenţiale, adăugând că ar fi ”păcat să reiasă acest candidat doar dintr-un aranjament mai mult sau mai puţin la suprafaţă”.

„Vestea bună este că PSD are dintre cine să aleagă. Vestea proastă este că zilele se scurg, trece timpul, celelalte partide au deja candidaţi desemnaţi, chiar preşedintele este în campanie de doi-trei ani şi cred că trebuie să recuperăm acest timp pierdut. Mi-aş dori foarte mult ca oamenii de stânga din România să se simtă reprezentaţi în aceste alegeri, să nu fie doar o participare formală, să facem figuraţie, să bifăm că ne-am înscris şi în aceste alegeri. Asta înseamnă în primul rând să ne dorim să câştigăm. Sunt unul dintre membrii PSD care îşi doreşte să câştige prezidenţialele pentru oamenii de centru şi pentru ce de stânga” a afirmat, luni, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a catalogat drept „foarte importantă discuţia cu ALDE” dar şi cu foştii social-democraţi din Pro România.

„Este foarte importantă discuţia, dar serioasă, cinstită şi pentru prezent şi pentru viitor, cu partenerii noştri tradiţionali de la ALDE, cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, de asemenea cu foştii noştri colegi care au fost în Partidul Social Democrat şi mă refer aici la colegii din Pro România, cu domnul preşedinte Pro România Victor Ponta. Fără aceste elemente nu cred că avem şanse şi de asemenea analizarea oamenilor care au cea mai mare credibilitate în partid, care au mai fost testaţi în alegeri şi nu doar cei care în urma unor înţelegeri politice au ajuns în diferite poziţii publice” a spus Gabriela Firea.

Întrebată dacă îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale, Firea a spus că nu ar fi inteligent sau corect să dea un răspuns acum, dar că ar fi „păcat să reiasă acest candidat doar dintr-un aranjament mai mult sau mai puţin la suprafaţă”.

„Vin la şedinţele Comitetului Executiv şi la toate discuţiile care vor avea loc de acum înainte şi la analizele pentru desemnarea celui mai puternic candidat din partea PSD, ALDE şi Pro România deschisă unor discuţii. Nu spun acum da sau nu, pentru că în primul rând nu ar fi inteligent şi nu ar fi corect faţă de colegii mei singurii care trebuie să decidă sunt membrii PSD consulaţi în forurile lor. Mi-aş dori să fie o dezbatere reală, o discuţie reală cu parlamentarii noştri, cu primarii noştri, consilierii locali şi judeţeni, preşedinţii de Consilii Judeţene, ar fi foarte păcat să reiasă acest candidat doar dintr-un aranjament mai mult sau mai puţin la suprafaţă” a mai spus Firea.

Întrebată dacă a avut discuţii cu reprezentanţi ai Pro România privind o eventuală susţinere a sa la alegerile prezidenţiale, Gabriela Firea a spus că este din nou în forurile de conducere a PSD şi nu i s-ar părea normal să discute mai întâi cu cei din Pro România şi nu cu colegii săi din PSD u privire la o astfel de susţinere.

Sursa : news.ro

Marian Oprişan, despre restructurarea guvernului: Eu cred că ar trebui să fie mai puţini miniştri"... Gabriela Firea despre demisia lui Carmen Dan: "Am solicitat demisia în CEx-ul din 2 septembrie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x